Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 22.07.2018
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.6759
GBPGBP12.1866
CHFCHF11.6812

Анкета

Могат ли да се справят МВР и местната власт с мотористите, които тормозят варненци?

Резултати

Loading ... Loading ...

В категория Европа

Христо Иванов: Иде крах за „Пловдив – Европейска столица на културата през 2019“

plovdiv-logoИма само един начин да се предотврати организационния провал на „Пловдив – Европейска столица на културата през 2019“, е културната общественост и бизнеса да си върнат обратно инициативата. Кметът Иван Тотев и общината водят инициативата към крах. Пловдив 2019 е национален проект, не е просто инициатива. Ще изнесем тази тема на национално ниво и ще се опитаме да наложим на общината да се съобразява с мнението на българската културна общественост . Това заяви лидерът на „Да, България“ Христо Иванов на специална пресконференция по темата, която беше излъчвана на живо в интернет, информира frognews.bg

Ще проведем един отворен форум, който да обсъди „Пловдив – Европейска столица на културата през 2019“ в контекста на националната културна политика. Ще се обърнем към водещи представители на културната общност Опитваме се да бъдем полезни с нов cайт za2019.org, обясни Иванов. Късно е за страшно много неща, смята той. Изпитвам дълбоко чувство на срам, че нещата се свеждат до този опит за лъжа и за прикриване.

„След определянето на Пловдив през септември 2014 година за “Европейска столица на културата 2019” нещата тръгват надолу. На серия заседания на Общински съвет гражданската квота във фондацията е постепенно подменена с назначения, обслужващи частни и властови интереси. Подготовката за ключовите културни проекти зацикля, обещаната от общината инфраструктура се бави фатално, а правителството пренебрегва “Пловдив 2019” като национален приоритет“, казват организаторите.