Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Под патронажа на Емил Радев във Варна ще се проведе Ученически Европейски съвет

emil-rarev444Под патронажа на евродепутата Емил Радев във Варна ще се проведе първата по рода си симулация на работата на Европейския съвет. В инициативата ще вземат участие 28 варненски ученици, избрани след конкурс за есе, посветен на Бялата книга за бъдещето на Европа. Тя ще бъде и във фокуса на самата симулация, в рамките на която учениците ще влязат в ролята на държавните и правителствените ръководители на страните – членки на ЕС, като отстояват позиции и вземат стратегически решения. Целта е, пресъздавайки заседанията на органа, който определя цялостната политическа насока и приоритетите на ЕС, младежите да обогатят знанията си за Европа и да развият уменията си за преговори и за екипна работа.
Симулацията „Ученически Европейски съвет 2018” се организира от сдружение „БЕТА България“ и Model European Union Sofia, в партньорство с Представителството на Европейската Комисия у нас и варненската Първа езикова гимназия, която е домакин на инициативата.
Евродепутатът Емил Радев ще открие събитието, което ще състои от 9 ч. на 10 март (събота) в учителската стая на Първа езикова гимназия.
Над 60 ученици заявиха желание да участват в инициативата, като се включиха в обявения конкурс за есе. От тях в съответствие с модела на работа на Европейския съвет бяха избрани 28 младежи. Всички останали са поканени да наблюдават симулацията, която ще се проведе под напътствията на професионален екип, определен от организаторите.

barometar.net