Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Валери Симеонов: Няма да се извиня, спестих доста факти около руския патриарх

Valeri-SimeonovВицепремиерът Валери Симеонов обяви, че няма да се извини на руския патриарх Кирил за това, че го нарече „цигарен митрополит“ и „второразрядно ченге“информира dnevnik.bg „Аз не чувствам никаква вина, защото човек, когато казва истината, няма за какво да се извинява“, обясни съпредседателят на „Обединени патриоти“ пред журналисти на гара Буново, където беше отбелязана годишнината от взрива във вагон за майки с деца по време на възродителния процес.

Валери Симеонов допълни, че винаги обмисля внимателно какво казва, а в конкретния случай думите му били „изключително премерени и точни“. „Даже съм спестил доста факти около личността на Владимир Гундяев, както е името на патриарх Кирил, допълни вицепремиерът.

Симеонов каза, че вече е обсъдил темата с премиера Бойко Борисов, като предстоят и разговори с другия съпредседател на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров. В отговор на въпрос вицепремиерът каза, че управляващата коалиция може да оцелее и без него, и неговата партия.

Междувременно в парламента третият съпредседател на „Обединени патриоти“ Красимир Каракачанов каза, че Валери Симеонов редовно не съгласува позиции с останалите партии в коалицията. Военният министър все пак уточни, че риск за разпад на патриотичната коалиция не съществува.