Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Започва записването за Варненския карнавал

varnenski-karnavalОт днес – 12-ти март, до 17-ти април граждани и организации могат да подават документи за участие в четвъртото издание на възродения „Празник на маската, маскарадния и сценичния костюм и народната носия – Варненския карнавал“, който тази година ще се проведе на 28-ми април. Организатори на събитието са дирекциите „Култура и духовно развитие“ и „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

Събитието ще започне в 13:00 ч. на пл. „Независимост”, с представяне на маски и костюми от състави и индивидуални изпълнители. Около 15:00 ч. карнавалното шествие, водено от представителния духов оркестър на ВМС, ще премине по пешеходната зона на бул. „Княз Борис I” до входа на Морската градина. Там, около 16:00 ч., гостуващи кукерски групи от цялата страна ще изпълнят характерни ритуали от празничната маскарадна обредност. От 17:00 ч. ще започне концерт, с участието на група „Обратен ефект”. Фолклорен ансамбъл „Варна” по традиция ще поведе празничното маскарадно хоро. След това ще бъдат наградени победителите във всичките 10 категории от конкурсната програма. Изложба-базар на майстори-занаятчии от цяла България ще бъде част от съпътстващата програма на Варненския карнавал от 10:00 ч. до 19:00 ч. на пл. „Антон Новак”.

В събитието могат да участват деца и възрастни- като индивидуални участници или групи, сборни формации от детски градини, училища, университети, читалища, НПО-та, кукерски и сурвакарски групи и др., от страната и чужбина. В конкурсната програма и в карнавалното шествие са допустими маски, маскарадни костюми, карнавални облекла, униформи, народни носии, кукерски костюми и т.н. Желаещите да се включат граждани и организации могат да подават документи за участие на електронен адрес: varnacarnival@abv.bg

Заявки и условия за участие в конкурсната програма могат да бъдат намерени в прикачения файл, както и да бъдат изтеглени от сайтовете на дирекция „Култура и духовно развитие”: www.varnaculture.bg, и на дирекция „Образование и младежки дейности”: www.varnanamladite.com при Община Варна, или от фейсбук групата: „Варненски карнавал“.

barometar.net