Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Христо Кирчев: Валери Симеонов каза истини, заради които рублофилите го нападат

Kirchev555Бившият кмет на Варна, Христо Кирчев коментира изказването на вицепремиера Валери Симеонов за острия и недопустим тон, който си позволи руският патриарх Кирил при посещението си у нас: „Продължават дебатите около изказването на Валери Симеонов относно Руския Патриарх. Нанесъл бил обида на Русия. Не, просто директно изрече истините, точно като детето в приказката на Андерсен, че Царя е гол! Доколкото ми е известно, един Патриарх трябва да спазва най-много 10-те божи заповеди! А може ли агент на една от най-мракобестните тайни служби да ги спазва? И свят човек ли една такава личност? Нека си отговорят всички рублофили, които се престарават да нападат Валери. Нека разберем защо не се уважава нашата и руска православна църква. Просто защото много от светите лица са с поведение далеч от Бога.
Нека бъда разбран правилно. Става въпрос за две различни ценостни системи, на тоталитарната, която не се приема от Демократите, и обратно. За какви обиди става дума? Тези които поддържат Демокрацията не харесват тоталитарна, подмолна, изоставаща в развитието си Русия. Аз съм еди от тях! Не става дума за русофобия, а за ценностна система. Не разбирам защо трябва да съм на колене пред представителите и. Самия Президент Путин ми е интересен, но не ми е идол. Сигурно си има качествата да е начело Русия. Ако не е той, ще намерят друг с такива качества. За мен е ясно, Русия не ще да живее в модерна демокрация, харесва си жестокоста на тоталитаризма, “жьосткая рука”. Начело Цар, колкото е по-твърд, по се харесва. Защо трябва да слушам и приемам мънканията на Сидеровци? Не я харесвам днешна Русия. Народ, който вярва във фалшиво могъщество, в пропагандни клишета за външна заплаха и в същото време заграбва чужди територии, народ който разхищава несметните си природни богатства, за да храни ненаситните си олигарси, хора които не допринасят за развитието на човешката цивилизация, какви приятели могат да ни бъдат? Малцинството интелектиалци и умове, цвета на Руската държава, и те бързат да я напуснат.
Нека нашите рублофили и русофили най-после се опомнят и като нация да се борим за достойно място в Обединена Европа и НАТО, а не с поглед към изостанала Русия.“

barometar.net