Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

В Девня откриват реновираната детска градина „Здравец“

detska-gradina-devnia.jpgНа 22 март, четвъртък, от 10:30 часа в Девня ще се състои тържествена церемония по откриването на реновираната детска градина „Здравец“. Ремонтът на забавачката, която се намира в кв. „Повеляново“, е заслуга на азотноторовия завод „Агрополихим“. На събитието ще присъстват кметът на Община Девня Свилен Шитов, изпълнителният директор на „Агрополихим“ АД Филип Ромбаут, директорът на ДГ „Здравец“ Лиляна Стефанова, педагози и др.

В рамките на 12 месеца ръководството на „Агрополихим“ АД инвестира над 100 000 лева в дейности по санирането на детската градина: монтаж на нова дограма, топлоизолация на външни стени, боядисване, електроремонтни дейности.

Промишленият гигант започна да инвестира в социалната инфраструктура на девненския квартал, след като кметът Свилен Шитов и изпълнителният директор на „Агрополихим“ Филип Ромбаут се споразумяха по ключови въпроси, които вълнуват девненци и най-вече жителите на „Повеляново“. На безпрецедентна среща в края на 2016 г. между белгийския инвеститор, местната власт и граждани бе постигната договореност жителите на Девня да бъдат приоритет №1 за „Агрополихим“, включително и по отношение търсенето на работна ръка за производствените и други нужди на предприятието.

barometar.net