Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

В Девня се проведе благотворителен концерт за децата със Синдром на Даун

devnia-sindrom-na-daun.jpg459 лева бяха събрани в Девня на благотворителния концерт в полза на Сдружението на родителите на деца със Синдром на Даун. В центъра на партито бе малката Роси Гендова, която взе участие в едно от изпълненията на модерния балет „Тиерра“ и с това доказа, че „слънчевите деца“ са като всички останали. Събитието в диско клуб „Амелия“ бе отразявано с живи видеовръзки от екипа на фейсбук страницата „Девня – древна и съвременна“.

Български фолклорни и модерни танци, песни, фокус-бокус постановка, конкурс за Мини мис и Мини мистър „Даун синдром приятел“, шарени чорапи, аплодисменти и детски глъч изпълниха пространството на дискотеката във вечерните часове на 21 март – Международен ден на хората със Синдром на Даун. Водещ на партито бе чаровната Любослава Лазарова – треньор на детската школа по модерен балет „Тиерра“.

За втора поредна година девненската общественост засвидетелства не само подкрепа към различните хора, но и показа, че ги възприема като всички останали. Концерта уважиха с присъствието си кметът на Община Девня Свилен Шитов, заместникът му Донка Йорданова, учителките на малката Роси от детската градина и нейни другарчета от групата, много деца и техните родители.

Виртуозната фокусничка Жаклин от модерен балет „Тиерра“ въвлече в своя сценарий и кмета, който показа добри илюзионистки умения и артистизъм. Градоуправникът, заместничката му и учителката Боринка Йорданова журираха конкурса за Мини мис и Мини мистър „Даун синдром приятел“.

Свилен Шитов заяви, че за него всички участници заслужават първото място и ги награди с ваучер за детско меню в общинската кафе-сладкарница „КъртикЪ“ – кв. „Повеляново“, която на Международния ден на хората със Синдром на Даун и Световен ден на поезията обяви конкурс за стихотворение, с идеята то да се превърне в химн на сладкарницата.

Свилен Шитов благодари на всички, които се отзоваха на поканата за благотворителното събитие, за да дарят своята лепта, но и за да засвидетелстват морална подкрепа към хората със Синдром на Даун. Той поздрави родителите на малката Роси – Анна Гендова и Деян Ангелов – за любовта и грижите, които полагат за своето дете, и декларира, че ще продължава да им помага.

През октомври миналата година кметът Свилен Шитов бе отличен от Сдружението на родителите на деца със Синдром на Даун за отзивчивостта и съпричастността, които Община Девня проявява целогодишно към малката Роси.

barometar.net