Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Защитеното жилище за „Гаврош” ще е безвъзмездно

stanev333Социалната програма на община Варна не може да се мери с квадратни метри и апартаменти, това е дълбоко непознаване на технологията и нанася поражения под благовидния предлог да се подобри дейността. Това беше възражението на зам.-председателя на общинския съвет д-р Янко Станев по повод предоставяне на общински имот за защитено жилище на Сдружение „Гаврош”.

Според съветника Григор Григоров имотът не трябва да се предоставя безвъзмездно, а според наредбата за наем на общински жилища, договорът за наем да се задейства със задна дата от септември и да е със срок, равен на срока на предоставената услуга.

„Каква устойчивост на това защитено жилище предлагаме, ако обвържем сроковете за наем с проекта, възрази д-р Станев. Нали като направят ремонти и вложат някакви средства неправителствените организации трябва да разчитат на някаква сигурност в по-дългосрочен план, добави той. В социалните услуги от общинската програма работят над 2 хил. души. Това е една цяла армия от социални работници, психолози, педагози арттерапевти и ако утре отцепим един полк, не се знае дали останалите ще се справят с тежките задачи, които сме им възложили.”

Станев категорично настоя базата да се предоставя безвъзмездно и предложението получи подкрепата на пленарната зала.

Гинка Христова

dnesplus.bg