Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Недосегаемият диктатор Ердоган. Безхаберници в телевизията.

 

putin-erdoganБорисов посрещна Ердоган в „Евксиноград“ и влезе в ролята на Помирителя между турския диктатор и лидерите на ЕС. Интересно занимание за медиатор, който се опитва да бъде мост между две противоположни сили. Ердоган държи коза с бежанците, ЕС държи на трупчета членството на Турция в съюза. Ердоган обвини НАТО, че не подкрепя Турция в операциите й в Сирия, но ЕС си мълчи заради мигрантите. Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск не потърсиха сметка на Ердоган за хвърлените в затвора 95 журналисти, стотици учени , общественици, политици. Това е политиката, в името на „голяма“ цел / в случая 3 млн. мигранти, които са в Турция и искат да отидат в Западна Европа/, авторитаризма на Ердоган, репресиите и ограничаването на свободата на словото ще останат без последствия. Без въпроси дори. Ердоган също смекчи тона, защото турската икономика е зависима от държавите от Европейския съюз, половината износ на Турция е към тях. „Ако ме питате дали сме постигнали конкретни решения или компромиси – отговорът ми е не.“ – каза Доналд Туск след края на срещата на лидерите край Варна и тези думи казват всичко.

Единствената полза от тази среща, ще се окаже споменаването на Варна в световните медии. Факт, който може да подпомогне туризма в морската ни столица.

Без коментар оставям инициативата на някакви хора да организират платена среща с писателя Захари Карабашлиев. Да искаш по 10 лв. вход за среща с писател е български патент. Колко ли ще струва среща с Орхан Памук, 500 лв.?

Без последствия ще остане и жаждата за слава на посредствен наш поет, който стана певец и се прекръсти на Папи Ханс. За да изпее идиотска песен, как правел кекс?! След малката Сузанита дойде ред и на поетите да се правят на шутове, за да станат известни. Но не с поезията си, а с тъпи песни. Истинските поети живеят трудно, някои в нищета, но не правят подобни компромиси.

harizanov-borisovКак се правят големи компромиси ни показаха покровителите на осъдения за рекет Георги Харизанов и въртиопашката Кошлуков. Тези двамата бяха назначени за шефове в телевизии, за да прокарват нечия политика. Дали зад тях стои Борисов? Или Пеевски? Скоро ще разберем. Няма как лицето Харизанов, което се хвали, че играе тенис с Борисов да не покаже какво му диктуват в слушалката в телевизия „Европа”. Или Кошлуков, на когото осигуриха стаж в телевизия „Атака” да не покаже целите си рога в БНТ. Тези двамата са пример как безхаберници се вкарват по втория начин в журналистиката, за да изпълняват поръчки. Такива типове има в БТВ и Нова тв., но поне са журналисти.

barometar.net