Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 21.07.2018
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.6759
GBPGBP12.1866
CHFCHF11.6812

Анкета

Могат ли да се справят МВР и местната власт с мотористите, които тормозят варненци?

Резултати

Loading ... Loading ...

В категория Любопитно

Разследван за данъчно престъпление за 124 719 лв. остава задържан под стража

sud_burgasЗа втори път в рамките на 2 месеца Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража на Веселин Цанков, разследван за продължавано данъчно престъпление, извършено преди близо 5 години. Цанков е привлечен като обвиняем по досъдебно производство затова, че от началото на декември 2012 година до април 2013 година в качеството си на представляващ търговско дружество и в съучастие като съизвършител с друго лице, по множество сделки е приспаднал неоснователно данъчен кредит и по този начин избегнал плащането на данъчни задължения в значителен размер. Според разследващите, общият престъпен резултат възлиза на 124 719 лева.
Днес въззивната апелативна инстанция потвърди всички изводи на Окръжен съд – Силистра, който преди седмица е отказал на обвиняемия да измени в по-лека мярката му за неотклонение. Става въпрос за тежко умишлено престъпление, с наказание до десет години „лишаване от свобода“. Актуално и към настоящия момент е обоснованото подозрение за авторството на деянието. Събрани са писмени доказателства, експертизи и показания на свидетели, които потвърждават това заключение.
Варненският апелативен съд споделя и втория обоснован извод на първоинстанционния съд, че ако е с по-лека мярка за процесуална принуда, опасността обвиняемият да се укрие от наказателно преследване е реална. През последните години Цанков не е имал постоянен адрес и е издирван от месец май 2017г. до установяването му от органите на полицията през месец януари 2018г. Въпреки твърденията на защитата на обвиняемия за влошено здраве, съдът констатира, че в кориците на делото няма доказателства за това. Определението на Апелативен съд – Варна, с което се потвърждава ареста на Веселин Цанков, разследван за продължавано данъчно престъпление. Това определение не подлежи на обжалване.

barometar.net