Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

ФК ”Спартак 1918” ще получи 100 000 лв. за вековния си юбилей

stanev33333ФК „Спартак 1918” не са рекетьори, позициите там се заявяват ясно, понякога и яростно. Това заяви в пленарна зара зам.-председателят на общинския съвет д-р Янко Станев по повод решението община Варна да подкрепи със 100 хил. лв. честването на вековния юбилей на клуба, информира dnesplus.bg

Идеята беше подкрепена от комисията по финанси и бюджет вчера, но днес в дебатите прозвучаха упреци за рекет от страна на ръководството на клуба, опасения за неравнопоставеност с останалите спортни клубове и др. Спартаклии бяха посъветвани да правят разлика между ентусиазмът на феновете и реалното управление на спортната база. В крайна сметка надделя мнението, че финансовата подкрепа от страна на общината е жест към историята и начален старт за възраждането на ФК”Спартак 1918”.

Кулминацията на тържествата е насрочена за 28 август. В програмата са предвидени футболен мач с елитен европейски отбор, чието име засега се пази в тайна. Основната част от парите ще са за хонорари именно на гостуващия тим и организационни и охранителни мерки по провеждане на срещата, церемония по награждаването. Организаторите подготвят детски футболен турнир, концерт и тържество с ветерани и спортни деятели, музейна сбирка за вековната история на клуба, която ще бъде разказана в юбилейно издание с 5-хиляден тираж.

Предстои да бъде изработено копие на царската сребърна шампионска купа от 1932 г., спечелена от клуба. От основаването си през 1918 г. варненският футболен клуб се е именувал „Български сокол”, „Шипченски сокол” /1924г./, „Спартак ” /1945г./, ЖСК”Спартак” /1969г./, „Спартак ” /1985/, „Спартак 1918” /2010/.

Д-р Янко Станев: „Няма спорт във Варна, който да не е подпомаган от общината, лично знам в годините назад кого и с колко. Не сме оставали безучастни и тези от вас, които са били стопански ръководители в държавни и частни фирми. Въпреки това трябва да признаем, че обществото е в дълг към спорта. „Спартак 1918” никога не е правил рекет, позициите там се изразяват ясно, понякога и яростно. Днес за да се възроди клубът, му трябва само едно рамо. С момчетата в залата сме били опоненти, но обичам „Спартак 1918” както и те. Призовавам колегите да гласуват тази подкрепа, защото стогодишнината ще се превърне в стабилизация на клуба. Не съм фен на „Черно море”, но в тази зала в продължение на 27 години съм подкрепял всички дейности, с които се издържа клубът. Отдалечете се от политическите сметки, който се опитва да го прави, е сгрешил, и гласувайте за едно добро дело.“