Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Дадоха старт на мащабния ремонт в СУ „Димчо Дебелянов“

remont444Днес във Варна бе даден старта на мащабен ремонт в СУ „Димчо Дебелянов“. Ремонтът е на стойност 2,4 млн.лв. и е част от проект „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“, финансиран по процедурата „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 – Варна“, информира varna24.bg Проектът е на стойност 16 309 436.85 лв., 100% безвъзмездна финансова помощ. Ремонтните дейности са с продължителност 30 месеца – от 19.12.2016г. до 19.06.2019 г. и обхващат 7 варненски училища и 3 детски градини.

Целта на проекта е да допринесе за увеличаване дела на обновената и модернизирана общинска образователна инфраструктура и създаване по-добри, съвременни условия за обучение и грижи за деца и младежи. Специално в СУ „Д.Дебелянов“ предстои изграждането на нов физкултурен салон, укрепване срещу земетрес на цялата сграда, изграждане на нова спортна площадка в двора на училището с противоударна настилка. Вътре в сградата ще бъдат подменени всички комуникации, ще бъде измазано и боядисано, обясни Лилия Христова, началник на дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна.

„Инвестициите в образователната инфраструктура са най-важните и с най-голяма възвръщаемост в дългосрочен план. По тази причина основен приоритет за нас е утвърждаването на Варна като привлекателен образователен център и създаване на максимално добри условия за обучение на ученици и учители. Продължаваме работа, надявам се изпълнителят да работи качествено и в срок“, заяви кметът Иван Портних. Той посочи още, че освен сградата, ще бъдат облагородени и прилежащите пространства около училището.

barometar.net