Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Със съдействието на депутата Павел Христов ученици от Вълчи дол посетиха парламента

deca-Vulchi_dol-NSУченици от четири училища в община Вълчи дол се запознаха отблизо с работата на Народното събрание. Те посетиха парламента по покана на варненския депутат Павел Христов. Придружавани от преподаватели и зам.-кмета на общината Димитър Тодоров, децата от СУ „Васил Левски“ (гр. Вълчи дол), ОУ „Васил Левски“ (с. Михалич), ОУ „Св. Иван Рилски“ (с. Червенци) и ОУ „Св. Климент Охридски“ (с. Стефан Караджа) наблюдаваха работата в пленарната зала и протичането на парламентарния контрол. Учениците имаха възможност да направят информационна обиколка на Народното събрание и да научат повече за историята на институцията. Те бяха  посрещнати от варненските народни представители от ГЕРБ, които с готовност отговориха на въпросите им.
Вчера със съдействието на Павел Христов децата посетиха Министерството на младежта и спорта и гостуваха на министър Красен Кралев. По негова инициатива учениците и преподаватели им се срещнаха с волейболната звезда Теодор Салпаров, който ги покани да подкрепят националния отбор по волейбол в мачовете от Световното първенство в Двореца на културата и спорта във Варна.
Учениците от Вълчи дол получиха от министър Кралев топки за футбол, баскетбол и волейбол. След посещението в министерството те разгледаха Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски“. Главният уредник на музея Катя Иванова ги запозна с изложените експонати и с най-големите успехи в историята на българския спорт. След това децата разгледаха трибуните, терена и съблекалните на стадиона. Министър Кралев се ангажира през лятото да посети Вълчи дол, за да види на място с какви условия за спорт разполага общината.

barometar.net