Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

„Ню имидж“, Пеевски и ДПС се готвят да глътнат bTV

Delian-Peevski2Съдружието между Пеевски и „Ню Имидж България“, което се случи в деня, в който „репортери без граници“ обяви,че страната ни вече е последна и на Балканите по медийна свобода, има няколко измерения. В медийните среди смятат, че сделката е подготовка за придобиването на телевизията бТВ от бъдещото дружество.
Експерти смятат, че чрез сделката си с американската компания на Дейвид Варод Пеевски цели даа санира имиджа си на медиен издател, което би му дало допълнителен аргумент срещу обвиненията за непрозрачност на медийната му собственост. Самата „Ню Имидж“ пък ще се легитимира като медийна компания, пише още Мигnews.info.

Двете компании сключиха в сряда предварителен договор за половината от капитала на „Телеграф Медиа“. Не се посочва цена на сделката, която подлежи на одобрение от Комисията за защита на конкуренцията. Купувачът има опит в киноиндустрията, но не и в медиите и засега не е ясно каква е крайната цел на покупко-продажбата. Предвижда се „Ню Имидж България“ да създаде специално за целта на сделката ново дъщерно дружество, което да придобие дяловото участие.