Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Българин създаде оригинална игрова книга

igrova-knigaБългарският автор Никола Райков, станал популярен с новаторските си приказки-игри, създаде нов тип игрова книга без еквивалент на световния детски пазар. Проектът предизвика огромен интерес в интернет пространстовот и събра предварителни поръчки за над 500 бройки само в рамките на първите 48 часа.

Неговата „Приказка от два свята“ идва в игрова кутия и използва елементи от настолните игри, за да пренесе децата в свят на приключения и откривателство. Освен лукзоната книга от 100 страници неговия проект съдържа „карта на приключението“ с 10 начални и 10 скрити локации. Децата ще могат записват и променят числа върху самата карта, в зависимост от изборите, които правят, с помощта на изтриваем маркер. Проектът съдържа и кутийка с близо 30 картички с „магически премети“, които децата ще събират и използват в хода на самата история.

„Въпреки елементите от настолните игри, това все пак си остава книга и централното място е на историята, героите и тяхната съдба“ казва създателят й Никола Райков. Приключението ни отвежда в свят, където изглежда, че хората са изчезнали, а странни създания наречени „хонтолули“ обитават тавана на стара изоставена къща. Те живеят в постоянен страх от сенките, които навлизат отвън и никога не напускат своя малък, затворен свят. Докато един ден млад хонтолул не решава да избяга през нощта и да се впусне в приключението на живота си. Той попада в един напълно непознат за него свят, където решенията на самия читател ще определят хода на историята.

„Ще продължим с предварителните заявки на нашия сайт prikazka-igra.com до 7 май“ споделя Никола Райков. „Интересът е огромен, но се надяваме, че ще се справим и ще успеем да доставим всичко на премиерната дата 9 май, както сме обещали“.

Никола Райков е роден на 21 юни 1981 г. в Стара Загора. Завършва информационни технологии в Чикаго, но силно разочарован от американския начин на живот и светоглед, веднага след дипломирането си се завръща в България. Автор е на първите по-рода си приказки-игри „Голямото приключение на малкото таласъмче“, „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“ и „Добросъците“. Само за няколко години се превръща в един от най-популярните и обичани детски писатели на България, а книгите му се продават в многохилядни тиражи. Със своите приказки-игри печели над 10 награди и номинации, включително и най-престижната награда за детска литература в България „Константин Константинов“. Електронните издания на книгите му се превеждат от доброволци по цял свят, а наскоро „Голямото приключение на малкото таласъмче“ бе публикувана и в Латвия.

barometar.net