Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.08.2018
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.717
GBPGBP12.1834
CHFCHF11.7250

Анкета

Могат ли да се справят МВР и местната власт с мотористите, които тормозят варненци?

Резултати

Loading ... Loading ...

В категория Бизнес

Флотски арсенал ще прави полигон за унищожаване на боеприпаси край Варна?

varna444Флотски арсенал възнамерява да изгради полигон за утилизация на боеприпаси на територията на военния завод на границата на община Варна с Белослав. Това съобщи Димитър Карбов по време на заседанието на комисията по архитектура към общинския съвет, която той оглавява. По думите му инвестиционното намерение на завода е внесено в районната инспекция по опазване на околната среда и водите във Варна.

От общината се очаква да допусне разработването на подробен устройствен план и план за застрояване и регулация на терен от 28 дка, собственост на Флотски арсенал и ТЕРЕМ.

Изграждането на такъв полигон ще е опасен не само за живеещите в с. Константиново, селищните образувания наоколо, но и за град Варна, твърди Карбов. Колегите му от архитектурната комисия, макар и не толкова крайни в становищата си, отказаха да допуснат разработването на планове, преди да са чули конкретни аргументи. Те се обединиха около мнението да не се предприема каквото и да било, преди Министерството на отбраната, чиято собственост са двете дружества, да е представило пред общинския съвет подробна информация за инвестиционните намерения в района.
Гинка Христова

dnesplus.bg