Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Флотски арсенал ще прави полигон за унищожаване на боеприпаси край Варна?

varna444Флотски арсенал възнамерява да изгради полигон за утилизация на боеприпаси на територията на военния завод на границата на община Варна с Белослав. Това съобщи Димитър Карбов по време на заседанието на комисията по архитектура към общинския съвет, която той оглавява. По думите му инвестиционното намерение на завода е внесено в районната инспекция по опазване на околната среда и водите във Варна.

От общината се очаква да допусне разработването на подробен устройствен план и план за застрояване и регулация на терен от 28 дка, собственост на Флотски арсенал и ТЕРЕМ.

Изграждането на такъв полигон ще е опасен не само за живеещите в с. Константиново, селищните образувания наоколо, но и за град Варна, твърди Карбов. Колегите му от архитектурната комисия, макар и не толкова крайни в становищата си, отказаха да допуснат разработването на планове, преди да са чули конкретни аргументи. Те се обединиха около мнението да не се предприема каквото и да било, преди Министерството на отбраната, чиято собственост са двете дружества, да е представило пред общинския съвет подробна информация за инвестиционните намерения в района.
Гинка Христова

dnesplus.bg