Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Насочват сателит, за да снимат склона, където издирват Боян Петров

boian-petrov33Радостина Ненова, приятелката на Боян Петров, който е в неизвестност от няколко дни в Хималаите, съобщи във фейсбук, че ще насочат сателит, който да направи сателитна снимка на склона, където издирват алпиниста. Петров направил самотен опит на атака на върха, е забелязан около 7400 метра височина. Когато стигнали до лагер 3 палатката му била по средата и нямало и следа от него. Може да е тръгнал за атака на върха и още да не се е върнал, когато другите алпинисти са дошли в очакване на силните ветрове, които идват.

Да си жената на Боян Петров винаги е било чест и наказание едновременно. Последните дни прекарах в безсъние и не защото тихо се надявам, а защото не спирам да действам. Това написа приятелката на изчезналия алпинист. „Задействани са всички институции. Външно министерство са денонощно на разположение, непрекъснато обменяме информация с министър Захариева и зам. министър Георгиев които съдействат за вдигане на хеликоптер от непалска страна към Тибет.

От тибетска страна момчетата от експедицията вече са по склоновете на Шиша Пангма…днес са се включили спасители от Китай. Ще насочим сателит за сателитна снимка на склона…имам цялата подкрепа на света. Алпийската застрахователна компания в Австрия където е застрахован Боян, също следи нещата. В един свят пълен с възможности, не ми казвайте, че нещо е невъзможно“, завърши Радослава Ненова.