Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

В Девня откриха търговски център „Марциана“

devnia-targ.zentarВчера в Девня тържествено бе открит модерният търговски център „Марциана“. Лентата на най-новия общински обект прерязаха кметът Свилен Шитов, главният архитект на общината Симеон Георгиев, който е автор на проекта, и представителите на фирмата изпълнител „Солей 06“ – Стефан Павлов и Веселин Фъргов. За празничното настроение на всички се погрижиха самодейни състави от Народно читалище „Отец Паисий 1928“.
355 квадратни метра е разгънатата застроена площ на търговския център, който разполага с три входа – откъм ул. „Просвета“, бул. „Съединение“ и малката локална уличка край близките блокове. Комплексът се състои от две тела, в които скоро ще заработят общо 13 магазина и тоалетна. 12 от търговските помещения вече са отдадени под наем. Между сградите е обособена паркова среда с алеи, сух фонтан, чешмичка, велопаркинг и градинка.
След като прозвуча химнът на Европа, водещата на събитието – заместник-кметът Донка Йорданова, даде думата на кмета Свилен Шитов, който каза: „Изпълняваме стъпка по стъпка вашите желания, дай Боже да успеем да изградим повече обекти с европейски вид, за да променим като цяло облика на нашата прекрасна община.“
Свилен Шитов изказа специални благодарности към Общинския съвет, без чиято подкрепа няма как да се реализират градивните политики на администрацията и към управителите на фирмата изпълнител – за краткото време, в което изградиха търговския център.
„Предстоят ни много други проекти, които ще реализираме. До края на лятото трябва да направим и пазарчето, което е в близост до търговския център и което също ще придобие европейски вид, за да може всички ние да го ползваме по начина, по който би трябвало да става това“, каза кметът. Свилен Шитов изрази надежда, че наемателите на търговските помещения ще оправадят очакванията на девненци и им пожела берекет.

barometar.net