Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

За „расизма“ на Светлана

Zigani-gavraСлед като от години чакаме някой властник да каже нещо за Циганското Надигане, най-после се обади съпругата на един от тях – Светлана Дончева.

Пак е нещо.

Как да не се сетим за думите на Йосиф Хербст, който пише, че в първите дни на сръбско-българската война, когато сърбите напредват, единственият мъж в София е Екатерина Каравелова, която обикаля с файтон първите ни мъже, за да ги побутва. Войната на циганите отдавна е в ход – само дето не е официално обявена. Също толкова отдавна е съпроводена с позорни – и нарочни! – ритуали: поругаване на портрети на Български Светци, на гробища и пр.

Това са разветите знамена на Циганското Надигане. Но Властниците мълчат и мълчат – окончателно оварвариха циганите и сега подло ги използват по време на избори. И така ги поощряват да смятат, че Българският Властнически Морал е окончателно загнил. Прави са.

Но кални пръски от това убеждение полепват по всички нас…Поздравления за Светлана Дончева – за искреността и за куража й да преодолее задръжките си като съпруга на вицепремиера Дончев.

Поздравления и за него, че защити позицията й. Сега обаче трябва да предизвика, поне в кабинета, един дебат за Циганското Надигане.

Никога няма да се справим с тази язва – докато „сериозни“ вестници пишат, че Светлана Дончева е „забъркала расистки скандал“.

А Българският Хелзинкски продължава да провокира търпението на Народа с отвратителната си наглост.

От този антибългарски змиярник поискали от Дончев да се разграничи от съпругата си.

А телевизиите продължават да си губят времето с инфантилни „разследвания“ за кравата Пенка.

Крайно време е да обърнат внимание на другите Пенки.

Ще бъде любопитно да чуем, какво мислят министрите на Бойко за фразата на Светлана Дончева – „Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата“.

Поне този отговор да ни дадат.

Напразни надежди.

Ще се получи репортаж от Нямата Обител – няма за Съдбовните въпроси.

Един от вицепремиерите на Бойко влезе във властта с антициганската си риторика.

Сега предпочита друго: да се прави на Батман/Шумозаглушителя в Слънчев бряг.

Другият вицепремиер– уж войвода – направо нахлупи феса: той пък преговаря турски изтребители да извършват операции над българското въздушно пространство.

Пред тия и гей парадът започва да изглежда прилично.

Кеворк Кеворкян
фейсбук