Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Законопроектът за Българската автомобилна камара ще бъде оттеглен

avtogaraЗаконопроектът за Българската автомобилна камара ще бъде оттеглен до изчистване на всички спорни моменти в него. Това обяви премиерът Бойко Борисов след среща с автомобилните превозвачи, които протестират днес в столицата и проведоха среща преди минути с правителството и кабинета, информира frognews.bg

Борисов призова за нови разговори и единство в бранша: „Изключително съм недоволен с прокарваната линия, че Министерство на транспорта трябва да има съвещателен глас. Първо аз не бих го допуснал. Изтегляте законопроекта, сядате в спокойна обстановка всички заинтересовани страни и го довеждате до там, че секторът да бъде успокоен, дисциплиниран, защото като стане катастрофа с автобус или ТИР всички медии са на катастрофата – огромен шум… Казват: „Държавата не контролира“. Направете така, че контролът да е на 100 процента ефективен“.

Превозвачите прекратяват протеста си, предвиден за днес, плакатите с надписи „Оставка“ вече се отстраняват от превозните им средства, а автобусите, които се бяха събрали в района на храм-паметника „Свети Александър Невски“, започнаха да се изтеглят.

От Асоциацията на автобусните превозвачи се надяват да продължи диалогът между тях и транспортните фирми, които поддържат създаването на Българската автомобилна камара. Това, според автобусните превозвачи, ще улесни решаването на проблемите в сектора на пътническите и товарните превози. Петър Захариев обобщи:

„Ще продължим така обединени, както в момента, срещу този законопроект, а именно за решаване на практическите проблеми в бранша – корупцията и порочните практики, сивият бранш и разбира се, преди всичко оперативната работа, транспортни схеми – с две думи – подобряване качеството на услугата за гражданите в България“.