Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

СДС-Варна изпраща 41 делегати на Националната конференция

sds-varna33Областният съвет на СДС-Варна утвърди 41 делегати, които ще представляват местната организация на Националната конференция на партията. 27 от номинираните са от 5-те районни организации във Варна, останалите са представители на 11-те общини в областта.

На 7 юли в София предстои националният форум на синята партия, който ще избере нов лидер на мястото на Божидар Лукарски. Кандидатурите до момента са две – на Румен Христов, който е вътрешнопартийна опозиция, и на д-р Антон Койчев, председател на софийската организация на СДС. Двамата пристигат в понеделник във Варна, за да представят визията си пред привърженици и симпатизанти.

„Не отиваме на Национална конференция да броим гласове, а да правим политика, заяви пред областния съвет лидерът на варненската организация д-р Янко Станев. Важно е форумът да даде отговор на фундаменталните въпроси накъде, с каква скорост, по какъв маршрут и с какъв екипаж ще се движи СДС. За нас конференцията е празник и варненци отиваме в духовна и политическа кондиция.” За националната конференция Добрич излъчва 18 делегати, Шумен – 13, Търговище 5-ма, информират от пресцентъра на партията.