Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

„Камчия“ посрещна ученици от най-голямата онлайн школа в Русия

2Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ посрещна 110 възпитаници на най-голямата онлайн школа в Русия – „Фоксфорд“, които провеждат своята образователна лагерна смяна в комплекса „Черноморски“. По време на престоя си децата ще имат занимания по физика, математика, английски език, природни науки и програмиране, които ще водят от едни от най-добрите руски университетски преподаватели или завършващи студенти – победители в международни олимпиади. В „Камчия“ учениците ще се включат в различни състезания, мастър класове и фестивали. Те ще могат да гледат четвъртфиналите между Русия и Хърватска в киноконцертна зала на огромен екран с размери 16х9 метра. Младите фоксфордци с нетърпение очакват и минифутболното първенство, организирано за тях. Те ще участват и в юбилейното издание на най-дългоочаквания международен фестивал за детско творчество „Звездите на Камчия“, който се провежда под знака на UNESCO и през това лято празнува своя 10-годишен юбилей.

Учениците в детския образователен лагер са от 5-ти до 11-ти клас като часовете им се провеждат както в модерните класни стаи на Учебно-възпитателния център „Юрий Гагарин“, така и на открито сред природата, морето и чистия въздух, които предлага „Камчия“. „Благодарни сме на „Камчия” за това, че ни предостави модерните си кабинети, в които нашите преподаватели по нетрадиционен начин ще подготвят децата за следващата учебна година”, споделя Файруза Хамитова, ръководител на изнесената школа в България.

„Фоксфорд“ е най-голямата онлайн образователна платформа в Русия. Освен стандартните учебни дисциплини, в рамките на образователната програма е заложен и иновативният предмет „Мобилография“. В нея децата се учат как да правят снимки на смартфоните си и след това да ги обработват в популярните приложения.

„Избрахме „Камчия“, защото комплексът може да ни предложи идеалната комбинация между отдих, море, природа и придобиване на нови знания и умения. Децата едновременно се учат, наслаждават се на морето, вековната гора и парка, и се сприятеляват един с друг“, каза още Файруза Хамитова.

barometar.net