Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Румен Христов е новият председател на СДС

sds333На най-висшия си форум седесарите избраха за свой Председател Румен Христов. Гласувалите са 719 делегата, действителните бюлетини 691,а 28 са недействителни. За Румен Христов са гласували 369 делегати, а за д-р Антон Койчев 322. Гласуването както и преброяването продължиха по 2 часа. Преди да бъде избран Христов заяви, че във фокуса на партията трябва да бъдат местните избори, където СДС цели добро представяне. „Местната власт е изключително важна. Чрез нея се овладява централната власт“, посочи Христов, информират от пресцентъра на партията.

Христов също така обеща на местните организации да получат право сами да решават с кого да се коалират. По този начин щяло да стане ясно и кои са подходящите партньори за СДС.

Конкурентът на Христов Антон Койчев от своя страна пък се обяви против партньорство с „Демократична България“, в която влизат ДСБ и „Да, България“. По думите му един такъв „обезличаващ“ съюз с партиите от „Демократична България“ би довел до смъртта на СДС. „Тези, които ни предадоха и разцепиха. Не, не съм съгласен“, категоричен бе той.