Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Водолаз е пострадал, докато търси двете удавени деца

Police-VarnaДвама водолази на Районната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението – Любомир Димитров и Красимир Костов, с риск за живота си са влезли в морето от страната на тетраподите около 18 часа вчера при вълнение 3 – 4 бала на прибоя. Излезли са от морето едва при здрачаване, след като губят контрол помежду си по време на осигуряването на робата им под водата. Водолазът Димитров е бил блъснат от вълна в тетраподите и е пострадал леко. Засега слуховете за намерено второ тяло на изчезнало в морето дете, не се потвърждават, информират от пресцентъра на районната прокуратура във Варна.

Районната прокуратура във Варна образува досъдебно производство по повод инцидента с изчезналите в морето две деца на варненския вълнолом. Производството се води за установяване причините и обстоятелствата, при които е настъпил инцидентът и е последвала смъртта на момчетата.
Изпълняващият функциите районен прокурор на Районната прокуратура във Варна Красимир Конов заедно с дежурния прокурор и дежурен следовател са извършили незабавно оглед на местопроизшествието. Разпитани са свидетели на трагедията, на която очевидци са станали много варненци, дошли за концерта за Деня на Варна. Трагедията отмени всички празнични прояви на община Варна в празничната вечер.

barometar.net