Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Борисов откри ремонтирани пътища край Варна

boiko34346Премиерът Бойко Борисов присъства на официалното откриване на ремонтираните 30 километра от пътя Старо Оряхово – Долни Чифлик – Гроздьово – Провадия. Рехабилитацията е финансирана от Оперативна програма „Региони в растеж“ и е на стойност 18 милиона лева. Това е поредният път, който реализираме в Северна България, този път с европейски средства, каза министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Той съобщи още, че през последната година и половина в различни проекти в община Провадия са инвестирани над 15.5 милиона лева. Премиерът Бойко Борисов заяви, че никога не е делил кметовете на партии. Той обясни, че на този етап никой от кметовете не е намерил разлика в отношението на правителството към него. Премиерът Борисов пожела безаварийно шофиране по новата отсечка и призова пътят да не се използва от водачите за тестване на високи скорости. „Направим път и след един месец започват искания да слагаме „легнали полицаи“. Нали затова го правим – за да се облекчи движението. Затова се надявам да се проявява разум“, каза още премиерът. На откриването на ремонтираната отсечка присъстваха още финансовият министър Владислав Горанов, председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов, кметовете на общините Провадия, Долни чифлик и Варна, областният управител на Варна и др.

Никой не е бил мачкан или унижаван, коментира премиерът в Провадия, където кметът е „червен“. „Никога не съм делил кметовете на партии”. Това заяви премиерът Бойко при откриването на ремонтирания път, свързващ пътя Варна-Бургас с Провадия, където кметът е от БСП, информира Дарик.

„Кметовете работят добре с мен и никой не е намерил разлика в отношението – да бъде мачкан или унижаван. Точно обратното”, коментира Борисов. Мостови съоръжения у нас не са ремонтирани от 30-40 години, алармира Борисов

В община Провадия само за тази и миналата година по различните програми са инвестирани 15,5 милиона лева. Това уточни министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който също бе на откриването на ремонтирания път.

Кметът на община Провадия Филчо Филев благодари на правителството за средствата, получени целево и по различни програми. По Националната програма за енергийна ефективност в града са санирани 6 жилищни блока, а по Оперативна програма „Региони в растеж” са обновени други няколко сгради, сред които и тази на общинската администрация, разкри Филев (вдясно на снимката долу), който е втори мандат кмет на Провадия, издигнат от БСП. Рехабилитацията на пътя Провадия – Гроздьово – Долни чифлик – Старо Оряхово също се финансира по „Региони в растеж”. Инвестицията в обновяването на около 30 км от пътя е в размер на 18 милиона лева.

Премиерът Борисов пожела безаварийно ползване на новата отсечка и призова шофьорите да него тестват с високи скорости. „Направим път и след един месец искат да сложим „легнали полицаи”. Нали затова го правим – за да се облекчи движението. Затова се надявам да се проявява разум”, изтъкна премиерът. Бойко Борисов коментира и фалита на четвъртия по големина застраховател у нас – кипърската компания „Олимпик”. „На тези 200 000 българи ще кажа, когато се застраховат, да подбират застрахователя. А ние, чрез Комисията за финансов надзор, ще направим необходимото нарушителите да понесат тежки санкции”, отбеляза премиерът.