Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Борисов ще бере голям срам, ако върне на работа Методиев-Шиши

metoriev-krumovaФактите около „прословутия“ служител на пресцентъра на правителството, Любомир Методиев, наричан на галено от Борисов – „Шиши“ са следните: През месец март, по време на срещата ЕС–Турция, немски журналисти си поставят символични акредитационни карти с имената и снимките на задържани турски журналисти и се снимат с баджовете в резиденция Евксиноград. Този акт на солидарност предизвиква гнева на Любомир Методиев, който вдига скандал и заплашва журналистите, че повече няма да получат акредитация за нито едно събитие на Министерски съвет. Германските журналисти си тръгнат от България възмутени от поведението на държавния служител Методиев.
Преди 4 дни, същият този държавен служител удари журналистката Елена Крумова. Ето какво разказва тя: „Тъй като беше много ядосан от „неподчинението“ на медиите от Пловдив, му се усмихнах и му предложих да се снимаме на върха на най-високата могила в света за спомен. Приближих се към него и той ме удари. Помислих, че ме е ударил с палка,/ той я удря с микрофон/, защото много ме заболя. Разплаках се, защото бях ударена пред всички мои колеги от Пловдив и си тръгнах от събитието.“

След като удря Крумова, Шиши не й се извинява. Прави го след заповед на Борисов. После лъже във фейсбук, че я ударил неволно.

metodiev-shishoСлед отзвука, който получи хулиганската проява на Методиев-Шиши, макар и със закъснение, премиерът Борисов го уволни. Но се намериха „журналисти“, които искали да правят подписка в защита на побойника. Какви колеги са те – няма да коментирам, как приемат едър мъж да удря жена и да й се извини след заповед от началника – също не се нуждае от коментар. С подобно поведение, Любомир Методиев няма място в нито един пресцентър по света и Борисов го знае – затова го уволни. Не ми се мисли какво щеше да стане, ако пиар на Меркел или Тереза Мей беше ударил журналист! Медиите щяха да го разпънат на кръст и нямаше да види държавна работа до края на живота си. Ще бъде голям срам, ако Борисов върне на работа Методиев, заради някаква измислена подписка на „колеги“!

Иво Югов

www.barometar.net