Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Павел Христов: Увеличението на доходите е във фокуса на бюджет 2019

pavel-hristov4444.jpgУвеличението на доходите е във фокуса на държавния бюджет за следващата година. Той гарантира ръст на финансирането за развитие на всички секторни политики – над 5 млрд. лв. повече за здравеопазване, 500 млн. лв. повече за общините, 150 млн. лв. повече за хората с увреждания, 450 млн. лв. повече за образование, така че и стартовата заплата за учител да нарасне от 760 на 920 лв. през 2019 г. Това изтъкна народният представител от ГЕРБ Павел Христов, коментирайки в рамките на приемния си ден финансовите параметри на новия бюджет.
По думите му съпоставката с предходни години е показателна за усилията, които правителството последователно полага. „През 2014 г. средната работна заплата в страната беше 822 лв., а през третото тримесечие на тази година достигна 1106 лв. В рамките на същия период минималната заплата се е увеличила от 340 на 510 лв., а в новия бюджет е заложено да стане 560 лв. Темповете, с които се увеличават доходите, вероятно не отговарят на високите очаквания на гражданите, но са плод на реална икономика. Финансовите показатели на страната ни са добри, а положителните тенденции се потвърждават и от нарастването на инвестициите”, отчете още варненският депутат.
С въпроси по екологични теми и казуси от частен характер граждани се обърнаха към Павел Христов по време на приемния му ден в морската столица.

barometar.net