Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Петър Москов вижда съюзници в Симеонов и Каракачанов, не и в Сидеров

Petur.MoskovБившият здравен министър Петър Москов и някогашно главно действащо лице в Реформаторския блок вижда съюзници в патриотичните формации за новия си политически проект, подробности за който ще даде в началото на следващата година. Това коментира той в сутрешния блок на Би Ти Ви. Москов обаче поставя условие – съюзници не могат да му бъдат формации, които прикриват социалистически възгледи под понятието патриотизъм, визирайки „Атака“ и Волен Сидеров, които той нарече „отровен двойник“ на всичко смислено, който делегитимира патриотизма у нас.

Той допусна, че сред съюзниците му може да са Валери Симеонов и неговата НФСБ, както и ВМРО на Красимир Каракачанов. Най-важният белег на патриотичните формации, с които Москов би колаборирал, е да имат проевропейска ориентация. По думите му, НФСБ също така доказали, че са партия, която защитава интереса на малкия и средния бизнес, информира news.bg

Запитан за отношението му към „Демократична България“, където са повечето от бившите му съмишленици от Реформаторския блок, Москов посочи, че не иска да говори за тях, като само отбеляза, че либералната линия, следвана от формацията, също имала своите привърженици, но очевидно не гледа на тях като на бъдещи съюзници.