Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.02.2019
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7369
GBPGBP12.2241
CHFCHF11.7247

Анкета

Доволни ли сте от темпа на работа на фирмите, които ремонтират варненските улици?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Обрат! Пакетът „Мобилност“ не отива в пленарна зала на Европейския парламент

protest-prevozvachiМинистърът на транспорта Росен Желязков взриви българските и румънските превозвачи с радостната вест, че нито един от 3-те доклада по пакета „Мобилност“ няма да влезе в пленарна зала, съобщава 24chasa.bg Това означава, че лошата вест, която преди това смрази протестиращите, се отлага.

Заедно с вашата категорична подкрепа и справедливи искания два от докладите по пакета „Макрон“ – за командироването на шофьорите и за почивките в кабината, не са приети, а третият доклад – за връщането на камиона на всеки 4 седмици, беше утвърден от транспортната комисията. Но решението й противоречи на съвета на министрите. Към момента заради създалата се ситуация, която е безпрецедентна, трите доклада няма да влязат в пленарна зала, обясни министърът. Новината изпълни със скандирания и ръкопляскания площад „Люксембург“ в Брюксел.

Според евродепутата Петър Курумбашев положението с Европейския съюз е „Сит на гладен не вярва“. „Няма да приемем и да допуснем огромни сектори от българската икономика да бъдат откъснати“, заяви и лидерът на ПЕС Сергей Станишев. Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков приветства множеството с думите: „Вие извоювахте тази победа, вие ни помогнахте“.