Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Обрат! Пакетът „Мобилност“ не отива в пленарна зала на Европейския парламент

protest-prevozvachiМинистърът на транспорта Росен Желязков взриви българските и румънските превозвачи с радостната вест, че нито един от 3-те доклада по пакета „Мобилност“ няма да влезе в пленарна зала, съобщава 24chasa.bg Това означава, че лошата вест, която преди това смрази протестиращите, се отлага.

Заедно с вашата категорична подкрепа и справедливи искания два от докладите по пакета „Макрон“ – за командироването на шофьорите и за почивките в кабината, не са приети, а третият доклад – за връщането на камиона на всеки 4 седмици, беше утвърден от транспортната комисията. Но решението й противоречи на съвета на министрите. Към момента заради създалата се ситуация, която е безпрецедентна, трите доклада няма да влязат в пленарна зала, обясни министърът. Новината изпълни със скандирания и ръкопляскания площад „Люксембург“ в Брюксел.

Според евродепутата Петър Курумбашев положението с Европейския съюз е „Сит на гладен не вярва“. „Няма да приемем и да допуснем огромни сектори от българската икономика да бъдат откъснати“, заяви и лидерът на ПЕС Сергей Станишев. Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков приветства множеството с думите: „Вие извоювахте тази победа, вие ни помогнахте“.