Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Шеметните кариери на Ева Майдел и Мария Габриел – какво се крие зад тях?

mariq-gabrielДве млади дами направиха забележителни политически кариери, на които могат да завидят и опитни политици. Става дума за Мария Габриел и Ева Майдел. По фамилиите им личи, че са омъжени за чужденци, но не стругари или шофьори на такси – през 2012 г. Мария Неделчева се омъжва за Франсоа Габриел, който е в екипа на председателя на групата на ЕНП в Европейския парламент Жозеф Дол, а Ева Паунова за влиятелния адвокат Никлас Майдел / двамата работят в Брюксел и се запознават там/. Фактите сочат, че силен тласък в шеметното издигане на Мария Неделчева /Габриел/ дава сватбата й със сътрудника на Жозеф Дол, а зад скоростната кариера на бившата манекенка Ева Паунова прозира влиянието на Цветан Цветанов. През 2011 г. Ева става кръстница на най-малката дъщеря на Цветанов и 3 години по-късно е на избираемо място в листата за евродепутати. Биографиите на двете дами са солидни и изпъстрени с магистратури, специализации и работа в европейски институции. Единственото черно петно в биографията на Мария Габриел е скандала в който се забърка  – като евродепутат ползва общинско жилище от близо 130 кв.м. за символичната сума от 400 лв. Скандалът не попречи, през 2017 г. Мария Габриел да бъде назначена в ЕК за еврокомисар по цифровата икономика и общество.

Тя е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“, Кюстендил, а през 2001 г. придобива бакалавърска степен по „Българска и френска филология“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Продължава образованието си в Института по политически науки в Бордо, Франция, където изучава международни отношения, история на европейските институции, политическа социология, сравнителна политика. Завършва магистратура по „Сравнителна политика и международни отношения“ в Докторската академия по политически науки, Бордо през 2003 г. От 2004 до 2008 г. е асистент научен изследовател в Института по политически науки в Бордо, От 2012 до 2014 г. е координатор на ЕНП в Комисията по права на жените и равенство между половете на Европейския парламент. Избрана за заместник-председател на ЕНП жени.

eva_paunova33Ева Майдел е родена на 26 януари 1986 година в София. През 2005 година завършва Частна езикова гимназия „Професор доктор Васил Златарски“, през 2008 година получава бакалавърска степен по международни отношения в Университета „Джон Кабот“ в Рим. Била е манененка, от 2009 година е политически секретар на евродепутата от ГЕРБ Илиана Иванова, от 2012 работи за групата на ГЕРБ в Европейския парламент. През 2014 година е избрана за евродепутат.

Както се казва – Дай, Боже всекиму такава шеметна политическа кариера!

barometar.net