Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

34 са свободните места в детските ясли във Варна за февруари

detska-gradina-asparuhovo34 свободни места са обявени за целодневен прием в детските ясли във Варна за класирането на 18-ти февруари, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. В тази връзка електронната система за прием ще бъде затворена за редакции и регистрации на нови заявления от 16-ти февруари до 18-ти февруари включително. На 19.02.2019 г. системата ще бъде отворена за редакции и регистрации. Класирането ще бъде обявено на 18-ти февруари, а срокът за потвърждаване на приетите деца е от 19.02.2019 г. до 28.02.2019 г. След това децата ще бъдат приемани поетапно по предварително изготвен график от директора на съответната детска ясла. Свободните места са: ДЯ №2 “Моряче“ – 4 места, и ДЯ №9 „Детелина“ – 30 места.

От дирекция „Здравеопазване“ припомнят, че съгласно с приетите „Правила и критерии за класиране и прием на деца в детски ясли на територията на Община Варна“ при извършване на класиране входящият номер на заявлението вече няма значение. Децата ще се класират в низходящ ред по брой точки, а при равни условия ще се прилага функция по генериране на случайни числа и децата ще се подреждат във възходящ ред по случайно число.

Съгласно изискванията на Наредба №26 – децата се изписват от детските ясли на 1 септември в годината, в която навършват тригодишна възраст или по желание на родителите преди този срок. В тази връзка, основните класирания на децата в детски ясли ще се осъществи на 31-ви май 2019 г. и 21-ви август 2019 г., като децата ще се приемат по график на директора на детската ясла.