Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Емил Радев бе удостоен със сертификат за активната си работа за защита на животните

emil-radev3426„Днес бях удостоен със сертификат за активно ангажиране по въпросите на благосъстоянието на животните за отиващия си вече парламентарен мандат (2014 – 2019).“ – коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП, Емил Радев.

„За изминалите пет години, като член на интергрупата за защита на животните в Европейския парламент, темата за благосъстоянието и защитата на животните винаги е била сред моите основни приоритети. В тази връзка работех активно по теми засягащи насилието над животни и създаването на зоополиция в България, преустановяване дейността на нелегалните кучкарници, проблемите с липсата на единна система за идентификация и регистрация на кучета и котки, борбата с нелегалната търговия на домашни животни, както и трафика на диви такива, преустановяването на използването на диви животни в цирковете, защитата на животните при транспорт от ЕС към трети държави и др.

Днес, в присъствието на моите колеги от интергрупата за защита на животните, направихме равносметка на свършената от нас работа. Предизвикателствата в сферата са огромни, но дейността ни придобива все повече смисъл и отражение в обществото. Доказателство за това е събралата над 1 млн. подписа общоевропейска инициатива „Спрете камионите“, призоваваща да се сложи край на безкрайно дългите превози на животни. Доказателство е също така и огромният успех на резолюцията, която внесох заедно с моите колеги, с искане за обща законодателна рамка за благосъстоянието на животните, с която настояхме за създаване на хармонизирана и всеобхватна законодателна рамка на ЕС, която да обхваща различните аспекти на законодателството свързано с благосъстоянието на животните. И това са само част от нещата, на които нашата интергрупа посвети своята работа.

Успехите ни може все още да са малки, но те значат много за животните и хората, които ги обичат. Благодарение на нашата работа, почти всеки месец в пленарната зала в Страсбург, в дневния ред на парламента, присъстваше поне по една тема свързана с благосъстоянието на животните. Работата ни, разбира се, няма да спре до тук.“ – убеден е Емил Радев.

barometar.net