Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

С европари подменят 15 км. водопроводи във Ветрино и Белоградец

IMG_1515„Водопроводи с обща дължина 15 км ще бъдат подменени на територията на Ветрино и Белоградец. Инвестицията, осигурена чрез проект по Програмата за развитие на селските райони е на стойност 5,8 млн. лв., а съответната процедура за избор на фирма-изпълнител е в ход.“ – каза кметът на Ветрино, Димитър Димитров по време на среща на партийната организация, в която взе участие и кметът на Варна и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних.

„За българските общини европейските програми са незаменим източник на средства за изграждане на модерна инфраструктура и обновяване на средата за живот.” – каза Димитров и допълни, че чрез местната инициативна група се предвижда да бъдат финансирани и проекти за ремонт на две читалища в общината, както и изграждането на спортна площадка във Ветрино.

„В резултат от доверието, с което България се ползва сред своите европейски партньори, Европарламентът подкрепи увеличението на средствата за страната ни през следващия програмен период. Спекулациите, че след 2020 г. не можем да разчитаме на финансиране, се опровергаха напълно. С одобрените 18 млрд. лв. се нареждаме сред държавите с най-голям ръст на кохезионния бюджет при средно намаление от 11% за целия ЕС”, изтъкна Иван Портних.

Кметът на Ветрино изказа благодарност за подкрепата, която правителството оказва за развитието на общината: „С отпуснатото от кабинета финансиране ремонтирахме улица в с. Доброплодно, а в края на миналата година с постановление на Министерски съвет бяха осигурени и 400 000 лв. за рехабилитация на ул. „Младост” в с. Белоградец. Преди ремонта на старата и увредена асфалтова настилка със собствени средства на общината ще подменим и амортизирания водопровод.”

„За България европейската перспектива всъщност е широко отворена врата за стабилност и сигурност, за повишаване на стандарта на живот и ускорено развитие на населените места”, заяви областният координатор на ГЕРБ в дискусията относно евроизборите, които предстоят през май. Фалшивите новини и популизмът бяха определени като ключови предизвикателства. Важно е да противостоим на усилията на опозицията да демотивира хората да гласуват, категорични бяха присъстващите и оцениха високо отговорната и активна работа на правителството на премиера Бойко Борисов и на представителите на ГЕРБ в европейските институции.

barometar.net