Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

ВиК инфраструктурата по бул. „Левски“ е почти готова, положени са 20 000 тона асфалт

bulevard-levskiОколо 95% от ВиК инфраструктурата по новоизграждащото се трасе на бул. „Васил Левски“ е готова, остава изграждането на 2 клона дъждовна канализация. Готови са 90% от телекомуникациите, 80% от дейностите по уличното осветление, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна. Паралелно се работи по изграждането на конструкцията на 4-те пасарелки. Готови са всички пилотни стени, поставя се облицовка. Подготвя се озеленяването и се работи по организацията на движение – знаци, хоризонтална маркировка и обезопасителни системи.

Мостовите съоръжения на бул. „Левски“ с бул. „Владислав Варненчик“ и бул. „Сливница“ са завършени. В процес на изграждане е мостовото съоръжение с бул. „Цар Освободител“, на конструкцията с ул. „Прилеп“ – там са изляти устои и ригели, работи се по армировъчни и кофражни работи за пътна плоча. По отношение на връзката с ул. „Кракра“ – изляти са устоите, монтирана е гредовата конструкция и се изгражда пътна плоча.

20 000 тона асфалт е положен до досега по новото трасе на бул. Левски“, което включва участъка от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“. Продължават и ремонтните дейности по стария участък на булеварда – в участъка от ул. „Подвис“ до бул. „Осми Приморски полк“, който се ремонтира по проект по ОП „Региони в растеж“. До момента изпълнените дейности включват: подмяна на канализация и водопроводи в южното и част от северното платно; ремонт на връхната конструкция на подлезите и автоподлеза при ул. „Мир“; ремонт на горното и долно строене на автоподлезите на ул. „Подвис“ и ул. „Царевец“, извършени са ремонти на стъпала, площадки и входове на подлезите, изградени са рампи за детски колички, извършен е ремонт на отводнителната система и стените на пешеходните подлези. Асфалтовите работи са до ниво положен биндер по южното платно и по част от северното, готова е и велоалеята в участъка от ул. „Подвис“ до ул. „Дубровник“.

Предстои да бъде завършена подмяната на канализация и водопроводи в северното платно, както и ремонт на връхната конструкция на подлеза на ул. „Дубровник“ – северно платно. Ще бъдат изпълнени мазилки по таваните на пешеходните подлези, подмяна на осветлението и монтаж на платформи за инвалиди на пешеходните подлези. Предстои изграждане на велоалея в участъка от ул. „Дубровник“ до ул. „Дружба“, тротоари край северното и южното платно, озеленяване и асфалтиране.

barometar.net