Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

„Великите урбанисти“ : Да заглушим всеки, който подкрепя ремонтите във Варна! Да, ама не?!

bulevard-levskiКогато в България някой започне да прави нещо, отнякъде изниква крещяща група хора, която се опитва да налага мнението си. Тези „специалисти по инфраструктура” и „урбанисти от световен мащаб” не приемат чуждо мнение. Тяхното царство е фейсбук. В социалната мрежа те споделят „великите“ си идеи, критикуват община Варна и кметът Портних. Ако днес някой падне от Марс и прочете „бисерите” им ще си помисли, че кметът с две голи ръце строи булевард Левски. Евтината манипулация, че „за всичко във Варна е виновен Портних”, отдавна не впечатлява варненци. Те знаят, че въпреки неуредиците булевардът ще бъда готов и ще облекчи трафика на автомобили. „Урбанистите”, които наричат всеки варненец, който одобрява ремонтите „трол на Портних” ще замлъкнат, както стана след ремонта на Аспарухов мост. Някой да е прочел критика на „урбанистите“ след като мостът бе ремонтиран? Мълчат като риби на сухо!

 Разбира се, че при ремонтите във Варна има проблеми – спира се водата на хиляди семейства, натоварва се трафика, прашно е, варненци газят в кал. В www.barometar нееднократно сме писали за неуредиците при ремонтите: как се „захапва” една улица, после се започва втора, трета, как отсечка от улица Бенковска бе правена близо година, същото се повтаря и на улица баба Тонка, видимо е, че работната ръка на Хидрострой и Инжстрой не достига, режат се здрави дървета. Писахме, че контрола на община Варна е занижен и дирекция „Инженерна инфраструктура“ трябва да следи изкъсо работата на фирмите. Това не се случва в пълна степен и тук е отговорността на дирекцията и кмета Портних, не две накриво сложени плочки.

Но „урбанистите“ не предлагат решения. Те дават акъл на архитекти, проектанти, строители, кмет, държава. Те си мислят, че тяхното мнение е меродавно и като „заглушават” с крещящи реплики хората, които одобряват ремонтите ще постигнат нещо. Нищо няма да постигнат! Както написа варненец, ремонта на булевард Левски ще мине и след 1 година никой няма да си спомня за неуредиците. Както се случи с Аспарухов мост, булевардите Сливница, Владислав и Цар Освободител.

www.barometar.net