Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Четирима депутати на ловно изложение срещу 13 573 лева от бюджета

ivan-ivanov-chinaraДепутати на ДПС и на „Обединени патриоти“ са пътували на командировка до Залцбург на Изложение за лов и риболов. На същото изложение са били и народни избраници от БСП, които имат партийно решение да не посещават пленарните заседания, съобщи bTV. Общо похарчената сума за командировката на четиримата депутати – двама от БСП, по един от ДПС и „Обединени патриоти“ до Залцбург на Изложението за лов и риболов е 13 473 лева.

След като БСП за трети път излезе от парламента, двама нейни депутати нарушиха бойкота на собствената си партия. Те отидоха на задгранична командировка – на посещение на ловно-рибарско изложение в Залцбург. По данни на медията, утвърдените разходи за депутатът Иван Иванов от БСП са 1382 лева за самолетен билет, за хотел са отишли 1308 лева, а командировачните му са били 342 лева. Общо сумата е малко над 3000 лева. Подобна е и сметката за другия депутат от левицата – Йордан Младенов. На него са му одобрени и вътрешни разходи от 60 лева за транспорт. Той бе сред депутатите, подкрепили искането за удължаване на срока за лов на глигани, внесено през декември 2018 г.

От БСП отказаха среща с двамата депутати, но заявиха, че те лично ще поемат разходите за тези пътувания. Самолетният билет на депутата от „Обединени патриоти“ – Александър Сабанов, е над 2000 лева. За хотела му са платени 1635 лева. Към тези пари има и командировачни в същия порядък – около 300 лева. Неговата командировка от общо 4110 лева вече е отчетена в парламента. Депутатът от ДПС Бюрхан Абазов се доближава като похарчена сума до колегите си от БСП. Общо похарчената сума за командировката на четиримата депутати до Залцбург на Изложението за лов и риболов е 13 473 лева.

На снимката – депутатът от БСП Иван Иванов