Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Камен Донев: Гневен съм от несправедливостта, безхаберието и глупостта

Kamen-Donev34„Пътят, по който вървя не е към Европа, не е към Америка, а към моята душа. Искам да се развия във вътрешен аспект, да стана по-добър, защото чувствам, че не съм добър. В мен все още има гняв, раздразнение, отрицателни емоции, които искам да ги премахна”. Това заяви режисьорът и хореограф Камен Донев пред bTV и допълни, че тези емоции се предизвикват в него от несправедливостта, безхаберието и глупостта.

Камен Донев каза още, че не му е уютно в България, защото той не вижда в уюта успокоение, за него това е чувство на лъжа. „Това е равностойно на спирка, когато кажеш „уютно мие, добре ми е” – това означава, че нещо не е наред. За мен трябва да има провокация, трябва да ми е студено и да има с какво да се боря, а не като някой дядка да седна и да си пия питието”, посочи режисьорът.

„Най-уютно ми е на сцената, в залата, в колата и по време на работа, когато създавам нещо, тогава се чувствам добре. Моят филм „Уют” е за човек, който се заключва жабката на колата си и прекарва там 16 години. Те не могат да отворят жабката и започват да му подават храна, медикаменти, средства за развлечение, неговите роднини започват да идват в колата, но той не може да стои нормално в жабката и иска да пътува. Наема шофьор, който да обикаля в България и Европа и докато е в жабката, той му разказва какво се случва наоколо”, обясни Донев, коментирайки новия си филм „Уют“. Режисьорът допълни, че на филмовия герой дори му водят жена, която в последствие забременява и заживяват заедно в жабката на колата. С типичното си чувство за хумор, той каза още, че е възнамерявал името на лентата да бъде „Жабка”.