Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Живот във фейсбук. Популистът Слави и майсторът в занаята Борисов.

slavi-borisovКогато човек надникне във фейсбук и после се върне в реалния свят има чувството, че живее в паралелни светове. Разговарях с варненски шофьори за новия булевард Левски – те бяха единодушни, че булевардът улеснява придвижването им. Във фейсбук, обратно гъмжи от мнения за недостатъците на булеварда. Да се чуди човек на кого да вярва! Това, което не разбирам е: Как след толкова неща, които се направиха във Варна недоволните във фейсбук се увеличават, а доволните в реалния свят не намаляват? Добре ще е да се направи проучване колко хора живеят във фейсбук и колко са останали в реалността.

Не вярвам на Слави Трифонов. Не вярвам, че е патриот. Според мен той е комерсиален типаж, който натрапва своя „патриотизъм“. Не му вярвам, че напуска шоубизнеса. Няма да му повярвам и ако влезе в политиката. Слави е популист, но ниска проба. В сравнение с него Бойко Борисов е майстор в занаята. Премиерът усеща накъде духа вятъра и винаги е подготвен с някоя народняшка фраза. Евтините апартаменти и къщи за гости го изненадаха, но и за тях намери обяснение. Нарече Цветанов „свое дете“, което изляло катран в кацата с мед. Не може да оправдаеш тънката далавера на Цветанов с детска постъпка. Не може да измъкнеш всички далавераджии около теб с детински обяснения. Те трябва да си понесат отговорността! Да ти напуснат партията незабавно! Президентът Радев ясно каза на Борисов, „че безконтролният стил на управление генерира корупция в големи размери и това не може да се лекува с медийно осветяване на прегрешилите и оставки.“ Президентът даде и жокер на Борисов: „Това е, което аз виждам като една необходимост, която да се извърши и разбира се затвор за прегрешилите. Възстановяването на държавността минава през възмездието“ Възмездие за любимото дете Цветанов? За Порожанов, Ангелкова и другите? Сложна дилема за Борисов. Но ако иска да остане на власт трябва да я реши час по скоро.

И минута не се е замислил Волен Сидеров, когато е решил да постави за водач на евролистата си, свой по-млад клонинг. Случайно мярнах клонинга по Нова телевизия – той не спря да прекъсва водещите, да се заяжда, да ръкомаха. Стигат ни изпълненията на Сидеров, че трябва да изтърпим и негови клонинги! Но в Атака явно ги отглеждат в оранжерия и когато дойдат избори ги изваждат на тезгяха.

Станимира Петкова

barometar.net