Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.06.2019
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7451
GBPGBP12.1970
CHFCHF11.7500

Анкета

Ще санкционира ли варненската полиция мотористите, които са заплаха на пътя през летния сезон?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Живот във фейсбук. Популистът Слави и майсторът в занаята Борисов.

slavi-borisovКогато човек надникне във фейсбук и после се върне в реалния свят има чувството, че живее в паралелни светове. Разговарях с варненски шофьори за новия булевард Левски – те бяха единодушни, че булевардът улеснява придвижването им. Във фейсбук, обратно гъмжи от мнения за недостатъците на булеварда. Да се чуди човек на кого да вярва! Това, което не разбирам е: Как след толкова неща, които се направиха във Варна недоволните във фейсбук се увеличават, а доволните в реалния свят не намаляват? Добре ще е да се направи проучване колко хора живеят във фейсбук и колко са останали в реалността.

Не вярвам на Слави Трифонов. Не вярвам, че е патриот. Според мен той е комерсиален типаж, който натрапва своя „патриотизъм“. Не му вярвам, че напуска шоубизнеса. Няма да му повярвам и ако влезе в политиката. Слави е популист, но ниска проба. В сравнение с него Бойко Борисов е майстор в занаята. Премиерът усеща накъде духа вятъра и винаги е подготвен с някоя народняшка фраза. Евтините апартаменти и къщи за гости го изненадаха, но и за тях намери обяснение. Нарече Цветанов „свое дете“, което изляло катран в кацата с мед. Не може да оправдаеш тънката далавера на Цветанов с детска постъпка. Не може да измъкнеш всички далавераджии около теб с детински обяснения. Те трябва да си понесат отговорността! Да ти напуснат партията незабавно! Президентът Радев ясно каза на Борисов, „че безконтролният стил на управление генерира корупция в големи размери и това не може да се лекува с медийно осветяване на прегрешилите и оставки.“ Президентът даде и жокер на Борисов: „Това е, което аз виждам като една необходимост, която да се извърши и разбира се затвор за прегрешилите. Възстановяването на държавността минава през възмездието“ Възмездие за любимото дете Цветанов? За Порожанов, Ангелкова и другите? Сложна дилема за Борисов. Но ако иска да остане на власт трябва да я реши час по скоро.

И минута не се е замислил Волен Сидеров, когато е решил да постави за водач на евролистата си, свой по-млад клонинг. Случайно мярнах клонинга по Нова телевизия – той не спря да прекъсва водещите, да се заяжда, да ръкомаха. Стигат ни изпълненията на Сидеров, че трябва да изтърпим и негови клонинги! Но в Атака явно ги отглеждат в оранжерия и когато дойдат избори ги изваждат на тезгяха.

Станимира Петкова

barometar.net