Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.09.2019
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7738
GBPGBP12.2021
CHFCHF11.7835

Анкета

Ще санкционира ли варненската полиция мотористите, които са заплаха на пътя през летния сезон?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Църквата ни – придворен пудел на Борисов

 

mitropolit-ioanИма почтени хора, които падат в капана на собствената си наивност. Не мога да си обясня по друг начин поведението на митрополит Йоан спрямо Бойко Борисов. Такова раболепие, граничещо с подмазване не подхожда на духовник. По същия начин, за да изкопчи пари от премиера /за прословутия храм Св.Прокопий Варненски/ се държеше и покойния дядо Кирил. Какво кара тези хора да принизяват БПЦ до обикновен просяк? Борисов, който обича и да унижава, когато раздава пари не пропусна да го направи и с дядо Йоан. Инсталира го до него при откриването на булевард Левски /?!/ и ехидно подхвърли, че ако църквата има нужда от още пари за храма, той, Бащицата е насреща?! Да бяхте видели смутената и гузна физиономия на митрополита! Личеше, че изпитва неудобство от партера, в който се е поставил, отвътре достойнството му се червеше от срам, но зарът беше хвърлен.

Хвърлен от самия него. Дядо Йоан е умен, начетен мъж. Не парадира със скъпи коли или часовници, като онзи егоцентричен несретник дядо Николай. Църквата ли ни е бедна, дарители ли няма, за да довърши храма, че се излага да бъде третиран, като пудел от Борисов? И църквата е богата и дарители могат да се намерят, но да се просят пари от Бащицата е по-лесно. И той великодушно ги дава. И се държи, уж като смирен самарянин, който очаква да получи благодарност. Борисов гали егото си, като помага на БПЦ. За него дядо Йоан е поредният просител, който идва и на заседание на Министерски съвет, за да изпроси поредния транш?!

Дядо Йоан: Отношенията държава-църква били симфонични?! Седем пъти благодари дядо Йоан на Бащицата!!!

Няма такова чудо по света – държавата да спонсорира църквата с милиони. Няма такова раболепие и подмазване!

Нямам спомен покойният патриарх Максим да е просил пари от държавата!

Но днешните духовници не са като дядо Максим. Те са готови да потъпчат морални принципи, чест и каквото им е останало, за да просят пари от Борисов. Само си представете какви слова ще се леят по адрес на Бащицата, на откриването на храма Св.Прокопий Варненски?! Не искам да бъда там и да слушам. Стига ми възхвалянето на зодия Близнаци от дядо Кирил.

Станимира Петкова

barometar.net