Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Църквата ни – придворен пудел на Борисов

 

mitropolit-ioanИма почтени хора, които падат в капана на собствената си наивност. Не мога да си обясня по друг начин поведението на митрополит Йоан спрямо Бойко Борисов. Такова раболепие, граничещо с подмазване не подхожда на духовник. По същия начин, за да изкопчи пари от премиера /за прословутия храм Св.Прокопий Варненски/ се държеше и покойния дядо Кирил. Какво кара тези хора да принизяват БПЦ до обикновен просяк? Борисов, който обича и да унижава, когато раздава пари не пропусна да го направи и с дядо Йоан. Инсталира го до него при откриването на булевард Левски /?!/ и ехидно подхвърли, че ако църквата има нужда от още пари за храма, той, Бащицата е насреща?! Да бяхте видели смутената и гузна физиономия на митрополита! Личеше, че изпитва неудобство от партера, в който се е поставил, отвътре достойнството му се червеше от срам, но зарът беше хвърлен.

Хвърлен от самия него. Дядо Йоан е умен, начетен мъж. Не парадира със скъпи коли или часовници, като онзи егоцентричен несретник дядо Николай. Църквата ли ни е бедна, дарители ли няма, за да довърши храма, че се излага да бъде третиран, като пудел от Борисов? И църквата е богата и дарители могат да се намерят, но да се просят пари от Бащицата е по-лесно. И той великодушно ги дава. И се държи, уж като смирен самарянин, който очаква да получи благодарност. Борисов гали егото си, като помага на БПЦ. За него дядо Йоан е поредният просител, който идва и на заседание на Министерски съвет, за да изпроси поредния транш?!

Дядо Йоан: Отношенията държава-църква били симфонични?! Седем пъти благодари дядо Йоан на Бащицата!!!

Няма такова чудо по света – държавата да спонсорира църквата с милиони. Няма такова раболепие и подмазване!

Нямам спомен покойният патриарх Максим да е просил пари от държавата!

Но днешните духовници не са като дядо Максим. Те са готови да потъпчат морални принципи, чест и каквото им е останало, за да просят пари от Борисов. Само си представете какви слова ще се леят по адрес на Бащицата, на откриването на храма Св.Прокопий Варненски?! Не искам да бъда там и да слушам. Стига ми възхвалянето на зодия Близнаци от дядо Кирил.

Станимира Петкова

barometar.net