Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Николай Пашов: До края на месеца бул. „Левски“ ще има акт 16

bulevard-LevskiВсички довършителни дейности по варненския булевард „Васил Левски” трябва да приключат тази седмица, а до края на месеца съоръжението ще получи Акт 16 и официално ще бъде въведено в експлоатация. Това заяви в ефира на Дарик директорът на фирмата изпълнител „Хидрострой” Николай Пашов. Той увери, че са отстранени всички проблеми около пропадналото след проливния дъжд кръгово кръстовище в района Автогарата. Не би трябвало занапред да има наводнявания по трасето на новия булевард, каза още Николай Пашов и гарантира, че проблемът с отводняването е решен с разширяване на дерето, което вече ще поема големи количества вода.

Скатът под гетото „Максуда” ще бъде залесен, след като се изградят насипи и се оформи откосът. Това ще предотврати нови свличания на земни маси.

Елипсовидното кръгово кръстовище до циганската махала, което предстои да бъде изградено, ще разреши проблемите със задръстванията при включването от улица „Девня”, смята Пашов.

По пасарелките остават леки довършителни работи, а асансьорите им вече работят. Предвижда се изграждането на още едно съоръжение за пешеходци, което ще премоства булевард „Цар Освободител” под ВиК.

По информация на Николай Пашов, максимално разрешената скорост по новата пътна отсечка ще бъде 50 км/ч, а след официалното въвеждане на обекта в експлоатация ще бъде осъществяван и контрол от Пътна полиция.

Ремонтът на Морска градина също е към края си и тази седмица ще бъдат завършени всички строителни дейности, каза още Пашов.

dariknews.bg