Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Кеворкян вярва на фалшиво интервю, не проверява фактите

lunaНалага се да припомним на Кеворк Кеворкян, че големият режисьор Стенли Кубрик никога не е казвал, че е заснел кадрите с кацането на Луната. Интервюто с него е фалшиво, дори се чуват гласове зад кадър, които напътстват актьора,който играе Стенли Кубрик! Изумително е как опитен журналист не проверява факти, не е гледал фалшивото интервю и пише непроверени неща! Той дори греши за годината, в която е починал Кубрик. Тя е 1999, не 2014. През 2014 г. се появява фалшивото интервю, 15 години след смъртта на големия режисьор.

Дъщерята на Стенли Кубрик, Вивиан беше възмутена от замесването на баща й, режисьорът на „Една Одисея в космоса“ (2001: A Space Odyssey), във фалшифицирането на кадри от първото кацане на Луната през 1969 г. и в отворено писмо в Тwitter укори тези, които вярват в това, съобщи The Independent още през 2016 г.
Вивиан Кубрик, която също е режисьор, окачестви подобни твърдения като „уродлива лъжа“ и „ужасно предателство“.„Не смятате ли, че той би бил последният човек, който да помага на американското правителство в подобно ужасно предателство на народа?“, пита тя в писмото. „Как може някой да вярва, че един от най-големите защитници на човечеството би извършил такова предателство?“

Според легендата, на която Кеворкян е повярвал, Стенли Кубрик е заснел всички кацания на Луната на мисиите “Аполо 11” и “Аполо 12” на специална сцена в Хънтсвил, щата Алабама, но отказал да прави повече.

barometar.net