Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.09.2019
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7738
GBPGBP12.2021
CHFCHF11.7835

Анкета

Ще санкционира ли варненската полиция мотористите, които са заплаха на пътя през летния сезон?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Кеворкян вярва на фалшиво интервю, не проверява фактите

lunaНалага се да припомним на Кеворк Кеворкян, че големият режисьор Стенли Кубрик никога не е казвал, че е заснел кадрите с кацането на Луната. Интервюто с него е фалшиво, дори се чуват гласове зад кадър, които напътстват актьора,който играе Стенли Кубрик! Изумително е как опитен журналист не проверява факти, не е гледал фалшивото интервю и пише непроверени неща! Той дори греши за годината, в която е починал Кубрик. Тя е 1999, не 2014. През 2014 г. се появява фалшивото интервю, 15 години след смъртта на големия режисьор.

Дъщерята на Стенли Кубрик, Вивиан беше възмутена от замесването на баща й, режисьорът на „Една Одисея в космоса“ (2001: A Space Odyssey), във фалшифицирането на кадри от първото кацане на Луната през 1969 г. и в отворено писмо в Тwitter укори тези, които вярват в това, съобщи The Independent още през 2016 г.
Вивиан Кубрик, която също е режисьор, окачестви подобни твърдения като „уродлива лъжа“ и „ужасно предателство“.„Не смятате ли, че той би бил последният човек, който да помага на американското правителство в подобно ужасно предателство на народа?“, пита тя в писмото. „Как може някой да вярва, че един от най-големите защитници на човечеството би извършил такова предателство?“

Според легендата, на която Кеворкян е повярвал, Стенли Кубрик е заснел всички кацания на Луната на мисиите “Аполо 11” и “Аполо 12” на специална сцена в Хънтсвил, щата Алабама, но отказал да прави повече.

barometar.net