Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Убиха дете в Морската градина! Съдия Евелина Попова разпореди в парка да има автомобили

Evelina-PopovaВчера автомобил прегази и уби дете на паркинг до ресторант в Морската градина на Варна. Паркинг и парк са оксиморони, каза днес Кръстю Кръстев в ефира на БТВ. Преди 3 години, той припомни, че Кирил Йорданов разрешава заведенията да имат паркинги. Първите заведения са Хоризонт и Максим, другите възроптават и също им се разрешава да имат паркинги. На такъв паркинг вчера бе убито дете. А причината в Морската градина да има автомобили е съдийката от Варненският административен съд Евелина Попова. През 2016 г. тя излезе с решение, което не само беше в противоречие с постановеното от ВАС по същия казус на 20 юли 2015 г., но и точно обратното на това, което Върховният административен съд разпореди само преди месец.

След закрито заседание съдия Евелина Попова от XV състав на Варненски административен съд нарежда на началника на звено „Общинска полиция“ при община Варна безусловно да се прекратят предприетите от полицейските служители към звеното фактически действия по ограничаване на свободното придвижване на граждани с лични и служебни автомобили до обектите на територията на местност „Салтанат“ – гр. Варна.

Мотивите, които съдия Попова използва, за да пусне колите са същите, с които колегите й от Варненския и Върховния административни съдилища постановиха, че в Морската градина, в това число и местността „Салтанат“ не могат да се движат автомобили.

„Няма да оттегля Общинска полиция от Морската градина. Има решение на Върховния съд и ние ще се съобразим с него“, категоричен беше кметът Иван Портних след излизането на решението. Той беше възмутен от новото развитие по темата и заяви готовността си да стигне до край в битката за свободна от коли Морска градина. „Чудя се варненка ли е съдия Евелина Попова? Нейните деца не се ли разхождат в Морската градина?“, пита Иван Портних. По-късно кметът публикува следния пост в социалните мрежи: „Съдът върна Морската градина на колите – нареди Общинска полиция да се оттегли! Султанат????“

През 2016г., варненци излязоха на протест срещу решението на съдия Евелина Попова, с която тя пуска колите в Морската градина на Варна и отстранява служителите на Общинска полиция, които следяха за спазването заповедта на кмета Иван Портних автомобилите да не се допускат в парка. Това се случи след жалба на дружеството „Овърсийз Хоризонт“, зад което стои бизнесменът Рубин Коцев.

„Съпругът на съдия Евелина Попова е Младен Попов, който е адвокат на Рубин Коцев и скандалната компания „Ахилеос Шип Мениджмънт„. Те бяха едни от най-активните срещу забраната на коли в Морската градина. Преди да фалират офисът им се намираше в комплекс „Хоризонт.“ Съдийката Евелина Попова е в конфликт на интереси и е трябвало да си направи самоотвод„, твърдят граждани в социалните мрежи, съобщава през 2016г.  varna. topnovini.bg

barometar.net

На снимката – съдия Евелина Попова