Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Проверяват нелегалната фабрика за цигари край Пловдив за връзки с Миню Стайков

minio-staikovЗавод в индустриалната зона на Пловдив се оказа най-голямата нелегална фабрика за цигари у нас, предаде „24 часа“.По предварителни разчети щетите на държавния бюджет, които е нанесла, са между 15 и 20 млн. лева на месец. До момента са арестувани 11 души, издирват се още 4-ма, сред които и организаторът.
Това стана ясно след проведената днес операция при мащабна операция на специализираната прокуратура, ГДБОП, ДАНС и агенция „Митници“.
Халето се издига до едни от най-реномираните чуждестранни предприятия и по нищо не личи, че в него денонощно се е бълвала незаконна продукция.Тази мегафабрика всъщност е била свързана с друга по-малка, която се намира в близкото село Ръжево Конаре.“Там се е нарязвал тютюнът, а след това се е доставял в базата край Пловдив и село Труд. В нея са се произвеждали между 10 и 15% от нелегалните цигари в страната. Те са с марките „Мурати“ и „Роял“, посочи зам.-главният прокурор Иван Гешев.
Гешев намекна, че има връзка между пловдивската и карнобатската фабрика. „Проверяват се хората, за да установим как са свързани с тази на Миньо Стайков“, допълни зам.-главният прокурор. Премиерът Бойко Борисов посочи, че тепърва ще се установява дали цигарите са били за гръцкия или за родния пазар.