Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Величини и лилипути

DunkataСкоро гледах запис на предаването Всяка неделя, в което Лили Иванова поиска от Кеворкян 100 000 долара, за да участва в дебат със Слави Трифонов. Горкият Кеворкян, не разбра, че не става дума за пари – а за величини. Величината в музиката Лили Иванова показа, че е невъзможно да дебатира с шоумен, който я подиграва в дебелашки скечове. Тя поиска невероятната сума от 100 000 долара, за да напомни на Кеворк и Слави колко е голяма, а колко малки са те. Но и двамата сребрелюбци не разбраха посланието й!

Един пребоядисан лилипут, Антон Тодоров – Шайката, сравни поетът Никола Вапцаров с терорист от Ислямска държава. Тук разликата във величините е огромна! Хамелеонът Шайката до гениалния ни поет Вапцаров! Колко нагъл е малкият човек, решил да се отърква в поет, чиито стихове са ме карали да настръхна!

Друг малък човек, но в бизнеса – Даниел Славов-Дънката, за да покаже колко е велик иска да пльосне 18 етажен блок в центъра на Варна! Дънката и Петя Славова напират да съборят сграда паметник на културата /бившия Шахдом/ и да покажат колко голямо его имат. Петя Славова е от село Дъбово, Старозагорско – от нея не очаквам да милее за Варна! Но Дънката – с какъв акъл иска да изпльоска поредния си грозен мастодонт насред центъра на Варна? Той какъв е? Грандоман, нарочен за контрабандист, преследвач на шефа на митниците Ревизоро, спонсор на БСП и ДСБ, убиец на кучета? Недосегаем, която уж Бойко Борисов беше нарочил, че строи хотели без канализация и после го остави да си разиграва коня?

Не, Дънката е лилипут с огромно его, за когото Варна е място да задоволи комплексарщината си!

Станимира Петкова

barometar.net

Б.Р. Величина – духовна стойност, значимост