Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.09.2019
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7738
GBPGBP12.2021
CHFCHF11.7835

Анкета

Ще санкционира ли варненската полиция мотористите, които са заплаха на пътя през летния сезон?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Девня готви 4-дневни празненства за 50-годишнината на града

tk marciana„Девня – древна и модерна“. Това е съвременният слоган на някогашната Долина на голямата химия, която преди десетилетия привлече българи от цялата страна на работа в заводите. Част от хората останаха в Девня и свързаха съдбата си с нея. А от 24 до 27 август тържествата за половинвековния юбилей на Девня ще съберат на откритата сцена в модерния парк „Разсадника“ малки и големи – жителите на този сплотен около древната си история град и неговите гости.

Домакините, начело с кмета Свилен Шитов, се стягат за четиридневни тържества и са се погрижили да има забавления от 11 до 23 часа. Празничната програма ще бъде открита с изпълнения на танцов клуб „Емоция“, на представители на Народно читалище „Васил Левски 1910“ от село Падина и Гайдарска школа – Девня.

Невъзможно е да се изредят всички участници в тържествата, но сред тях, освен състави от Девня и Варна, са и любимци на публиката от цялата страна.

На 24 август, събота, от 20 до 23 часа, е концертът на фолк звездата Тони Стораро. Девненци ще чуят още поп дивата Румяна Попова и певицата Ашли. В неделя Ути Бъчваров ще дирижира от 14 часа конкурса за най-вкусен курбан.

26 август също е изпълнен със събития, които предлагат танцови и певчески емоции, а по вечерно време – от 20 до 23 часа, девненци и гостите на града ще имат удоволствието да видят на подиума Гери Никол, Атанас Колев, Невена Пенкова, Симона Загорова и други звезди от младата „музикална смяна“.

На историческата за Девня дата 27 август, когато се навършват 50 години от обявяването на селата Девня, Река Девня и Марково (сега кв. „Повеляново“) за един град, програмата ще започне с игра на петанка, а в музикалната част публиката ще слуша от 18,30 ч. Headmaster и „Бумеранг“, последвани от група „Сигнал“, а за финал – фолк певицата Алисия и ансамбъл „Тракия“.

Водещ на събитията ще е Стоян Петков. Организатор на четиридневните празници наситени с емоции е Община Девня.

barometar.net