Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.06.2023
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

В категория Анализи

Варна расте и хубавее – напук на „пришълците” и варненомразците!

varna444Варна – морската столица на България има празник днес. Девизът на Варна е: „Расте и хубавее“. Варна се разрасна, но стана ли по хубава? Труден въпрос. Варна беше чист, приветлив град, който Времето промени. Варна се пренасели от хора, които мърсят, чупят, шумят и безчинстват. Града обитават много варненци, които вместо да го пазят – го рушат. Варна трудно издържа тази пасмина, полазила снагата й. Варна се задъхва от мръсния въздух, от мръсотията по улиците, от шума на идиотите шофьори, от вандалите които чупят, от палачорите, които хвърлят фасове и боклуци по улиците.

Но Варна е по-силна от тази сган. Тя е надживяла много тунеядци, които са безчинствали върху нея. Варна /Одесос/ е античен град, със славно минало. Във Варна през 681 г. е подписан договора за мир между хан Аспарух и посланиците на византийския император Констнтин Погонат, с който Римската империя признава държавността на България. През Средновековието Варна търгува с Венеция, Генуа, Неапол, Месина, градът участва в търговията по Пътя на Коприната. Варна е културно и духовно средище. През 1892 г. във Варна е основано Българското параходно търговско дружество, а през 1897 г.е създаден Черноморският ни флот. Варна носи полъха на Западните цивилизации, тя е връзката на България със света.

 Как да обясниш това на днешните идиоти, които безчинстват върху нея? Те на са припарвали до музеите на Варна, не знаят нищо за историята й. В безкрайността на Времето те са еднодневки, дошли да оцапат Варна и да изчезнат. Но градът не ги приема с отворени обятия. Варна е скъп град и не може всеки тунеядец да оцелее в него. И затова много от пришълците се прибират по родните паланки. Варна не е техният град. И, Слава Богу – защото броят на идиотите в града е достигнал критичната си маса!

Варна е преживяла нашествия, войни, гладни години, ще преживее и тунеядците! Ще надживее и грандомана Дънката, който иска да „забучи“ небостъргач в сърцето й! Ще надживее и ТИМ, които ни баламосват 12 години, че ще построят стадион и няма да оставят нищо за града след себе си! Ще надживее и другите богаташи – Велико Желев, Пламен Стилиянов, Марешки, които не направиха НИЩО безвъзмездно за Варна! Варна ще ги надживее, ще расте и хубавее – напук на варненомразците, които оплюват всичко хубаво, което се случва в града.

Иво Югов

barometar.net