Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Евродепутатът от СДС Александър Йорданов уважи празника на Варна

aleksandar-iordanovЗа първи път празникът на Варна се отбелязва през 2007 година.Оттогава традицията се спазва всяка година. Тържествата за празника на Варна започнаха в 9 часа сутринта с тържествена архиерейска Света литургия в Катедралния храм „Успение Богородично“, отслужена от Негово преосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан. Десетки седесари от морския град участваха в тържествения ритуал по издигането на флаговете на града, България и Европейския съюз от 10,30 часа, след което се включиха в литийното шествие с чудотворната икона на Света Богородица.

Сред сините варненци беше и евродепутатът от СДС Александър Йорданов /който също е варненец/. Присъстваха също и Председателят на СДС-Варна и Зам.председател на Общинския съвет Д-р Янко Станев,Областнят председател Желез Железов, Валентин Станев -член на НИС на СДС, Председателят на МСДС-Варна Георги Спасов, десетки членове и симпатизанти на синята идея. Александър Йорданов не пропусна повода да се види с много свои съграждани и приятели, които останаха удовлетворени от факта,че спокойно могат да говорят и дискутират със своя представител в европарламента.

Празничните мероприятия продължават. Предвидени са много забавления за децата и техните родители в Морската градина, а вечерта ще предложи богата културна програма – концерти на сцени в градския парк и Летния театър. В 20:30 часа на площад „Независимост“ ще започне традиционният концерт със солисти и оркестър на Държавната опера- Варна, с диригент Кръстин Настев. В зоната на пристанището точно в 20 часа започва концерт, в който ще участват много любими изпълнители. Кулминацията на празненствата е в 23 часа, когато от морето във Варненския залив ще бъде представено лазерно шоу и празнична заря.
sdsvarna.net .