Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Варна празнува, ГЕРБ работи за победа на вота. Чистка в БСП, не дават пълномощно на Гуцанов за регистрация на листата?!

guzanov-iankovВарна празнува днес – вместо на 27 юли, когато през 1878г. за „ЧРД“ на императрицата руските войски влизат в града. Денят на Свети Николай Мирликийски Чудотворец е „зает“ – от Бургас. Така че днес почитаме Света Богородица. Варна е празнична – лъсната като за Бойко Борисов, който не пропуска да уважи варненци на 15 август. Важна му е Варна – не по-малко от София. Това е другият град, в който, ако не победи ГЕРБ, кабинетът ще падне.

Управниците и политиците, от властта и „опозицията“ (всички въртят бизнес и си правят услуги за „ресто“ някога…), се строиха пред Катедралата – както винаги. И чакаха Бойко Борисов – както винаги от 2009 г. Слави Трифонов, новата политическа звезда, го нямаше – разпуска на южен остров, преди да влезе в толкова сложната за него битка за София. Обаче неговите активисти вече правят структурата в морската столица.

Сали Табаков, лидерът на ДПС-Варна, беше другият интересен отсъстващ – Сарая гласи изненада за местните избори.

Ахмед Доган е помолил учтиво, като стар верен дост, к.д.п. Данаил Папазов, който му върти новите придобивки – ТЕЦ „Варна“ и пристанище „Езерово“, да „удари едно рамо на Табаков“.

Папазов получи на местните избори завиден резултат и направи мощна кампания – една четвърт да активизира сега, това са двама общински съветници. Така ДПС ще направи своя група – Сали Табаков няма да има проблем за още двама съветници.

Чавдар Трифонов, още една звезда от миналите кметски избори, също се готви за Общинския съвет – сочеха го като „наместник на Слави“, но напоследък е по-близък с Красимир Каракачанов и ВМРО. По тази писта ще има съперници, ако СДС не играе „партия“ с ДПС.

„Демократична България“ ще работи за Григор Григоров. И обратно. Бизнесменът ще има подкрепа от бизнес лидер, който движи политически бизнес на „тройна поста“ – с ГЕРБ чрез проекти с кмета Иван Портних, с БСП заради мощния кръг, подкрепящ Корнелия Нинова, и с „Демократична България“ заради приятеля си Радан Кънев.

Янко Станев отново ще е в битката за Съвета. В общините на областта, с изключение на Бяла, СДС подкрепя ГЕРБ за кметове. Според знакови гербаджии Станев отново ще е общински съветник, тъй като освен ресурса на СДС-Варна ще има и корпоративна подкрепа.

Пътищарят Ангел Дерменджиев пак ще се опита да вкара общински съветници, но този път ще му се наложи да се сблъска с корпоративния вот на колегата си Пламен Стилиянов.

Така стигаме до главната интрига на тези избори – кой ще „кара влака“ в БСП-Варна. Два клана в местната организация влязоха в битка.

Депутатът Иван Иванов, негласен областен лидер чрез Цонко Цонев, вече получи пълномощно за преговори с областния управител Стоян Пасев. Христо Боев, обявен от Корнелия Нинова за „временен председател“ на БСП-Варна, също получи пълномощно за преговори.

Всъщност екшънът предстои – „Позитано“20 трябва да даде пълномощните за регистрации на листите във Варна и областта. За областта е ясно – това ще е депутатът Иван Иванов. Интригата е кой ще получи пълномощното за регистрация на листата във Варна.

Борислав Гуцанов заяви, че ако не му дадат пълномощното за регистрация на листата, което означава, че няма да е водач и общински съветник, „ще стане страшен скандал“.

Асен Димитров, знаков изборджия на БСП, близък до Сергей Станишев коментира ситуацията – „Ще му направят услуга на Борислав, няма да поеме отговорността за резултата…“.

Приятелят на Станишев и Моника е в час, че Красимир Янков, Борислав Гуцанов и Пламен Стоянов ще мобилизират ресурс срещу „позитанската листа“ и ГЕРБ може да получи изненадващо самостоятелно мнозинство, а БСП да остане във Варна с 4 общински съветници. Гуцанов междувременно ще изнесе битката в София…

Всъщност битката за Варна е „пунта мара“ – всички знаят, че тук няма власт и опозиция, а корпоративно-политическа „осмоза“ – от порт „Езерово“ до обекта на бизнес лидера с „тройната поста“, който ще се гради срещу хотел „Черно море“ – банката вече се премести в друг негов обект.

Никой на никого нищо няма да откаже – в Билдинга бъка от милионери-чиновници. Ако Бойко Борисов им поиска „данък спокойствие“, ГЕРБ може да си направи кампанията без лев от субсидията.

Няма да го направи, разбира се, важно му е да си ги „държи“, но след чистката в БСП, се задава Пренареждане в кметството. И така до следващия празник на Варна, на който Б.Б. планира пак да дойде като премиер, а Иван Портних отново да е кмет.

Останалите ще се редят за услуги, докато им дойде ред да им дават „ресто“ на тях. Както казва един емблематичен общински съветник – „Важното е да се изреждаме!“.

bgsniper.com