Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.09.2019
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7738
GBPGBP12.2021
CHFCHF11.7835

Анкета

Ще санкционира ли варненската полиция мотористите, които са заплаха на пътя през летния сезон?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

„Девня Цимент“ получи специално отличие от община Девня

shitov34215На специална церемония по случай 50-годишнината на Община Девня, „Девня Цимент“ АД получи отличие за добрата работа между бизнес и местна власт. В речта си г-н Свилен Шитов, кмет на община Девня, благодари и отличи завода като „Дарител на 2018-та година“. От името на предприятието наградата получи г-н Стоян Щерев, търговски директор, който често през годините е бил официален представител на „Девня Цимент“ АД по време на социални и обществени инициативи, съобщава petel.bg

„За мен е чест и привилегия да получа това признание от името на най-големия производител на цимент в България, който през 2018-та отпразнува своята 60-та годишнина. Инициативите, които подкрепяме и в които участваме възприемаме като мисия, в която се включват често много то служителите ни с огромен ентусиазъм“. – сподели г-н Щерев след церемонията.

Някои от най-запомнящите се инициативи през последните години са създаването на професионални паралелки в училището в Девня заедно с „Агрополихим“ АД, „Солвей Соди“ АД и Община Девня. Подпомагането на общината за изграждане на алеи около сцената в парк „Разсадника“, където се проведе самата церемония и концертите по повод юбилея. Изграждане на детски музей „Пътят на отпадъците“ в град Девня, който има за цел чрез игри да обучава деца от 1-ви до 5-ти клас защо е важно да оползотворяваме правилно отпадъците, които произвеждаме и редица други.

Отличия получиха и други компании от региона, а церемонията, както и всички организирани събития, за пореден път показаха, че Община Девня е една от най-бързоразвиващите се малки общини в България и добър пример за взаимно сътрудничество между бизнес и местна власт.