Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Нелепа акция на Манолова, Игнатов и Бонев – тримата седнаха в инвалидни колички

maia-manolova33Нелепа акция се проведе днес в центъра на София. Трима кандидат-кметове – Мая Манолова, Борис Бонев от „Спаси София“ и Борислав Игнатов от „Демократична България“ седнаха доволни в инвалидни колички, в акция организирана от поддръжниците на Манолова от „Системата ни убива“,съобщава skandal.bg Тримата „опоненти“ охотно позираха на общи снимки и се впуснаха в критики към начина, по който се управлява София.

Кандидат-кметовете не се засрамиха да употребят децата с увреждания, доведени от техните майки, а на фона се виждаха агитационни тениски на различните кандидати. В подкрепа на Манолова се появи водачът на листата ѝ и бивш депутат от Реформаторите Димитър Делчев.

Осъдените на първа инстанция Десислава Иванчева и Биляна Петрова също бяха поканени да седнат в колички, но така и не се появиха.

Неуместното шествие се спря на няколко места като Съдебната палата и Министерството на здравеопазването.

Самата Манолова обаче, напълно изключила, че ставащото се излъчва на живо в интернет, почти през цялото време не изпусна телефона си и говореше по него. На моменти тя дори изглеждаше изплашена от децата, но когато ставаше време за снимки започваше да се усмихва и да си говори с тях. Така и не стана ясно кога е искрена бившата депутатка от БСП.

Цялата акция в колички обаче сякаш не постигна резултатите, които и бяха възлагани. Вместо това повечето свидетели я възприеха като проява на изключително лош вкус.

Подобни са и коментарите в социалните мрежи.

„За да захапят кокала и челна стойка ще сторят. Подигравка е за мен. Срамота. Но от много акъл така се получава“, „Мая, не се заигравай с инвалидите, имай страх“, „Ама защо се смее!! Тя позира за снимка“, „Не, не одобрявам. Нелепо е“, „Това ми идва в повече“, „Абсолютно излишно. Няма как да разбереш какво им е на тези хора, затова ги слушай и се информирай спрямо информацията, която те ти дават. Инфантилно е да се возиш в количка и да позираш за снимки“, „Кмет ли избираме, цирк ли отваряме?“, „И седнала в количка. Боже мили!“, „Нямат си представа как се чувстват хората с увреждания“, „Подигравате се на измъчените хора“, „Нищо РАВНОСТОЙНО няма в поведението ви!“, гласяха само малка част от коментарите.

Новият гаф надмина дори скандала, забъркан преди години от новата защитничка на Манолова – Татяна Дончева. Тогава Дончева закачи чантата си на инвалидната количка на своя колежка – депутатката Деница Димитрова.

Инвалидната количка бе използвана и от Татяна Дончева през 2006 г., но за да си закачи чантата на нея. На новогодишен купон на ФК „Левски“ червената юристка привика с жест колежката си от НДСВ Деница Димитрова, която се приближи към нея с инвалидната си количка. Тогава Дончева си закачи чантата на облегалката на количката. За тази си постъпка тя заслужи златен скункс от „Господари на ефира“.

Въпросът е, когато се стигне до темата със столичното здравеопазване, дали Мая Манолова ще се подложи на хирургична операция, примерно. Или да видим дали ще се качи на някой боклукчийски камион, за да проверява чистотата на столицата.